Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Duitsland te sterk voor O17

KNVB Media
KNVB Media
11 maart 2015, 14:32

Foto:

In de oefeninterland tussen Speelsters onder 17 en Duitsland waren beide ploegen in eerste instantie niet bij machte om door elkaar verdediging heen te breken. Toch was Duitsland met 2-0 echter uiteindelijk net wat sterker.

,,Ik ben tevreden over hoe we verdedigd hebben, maar aanvallend kan het beter. Vooral bij een omschakeling moet het explosiever”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof, over het oefenduel dat net over de grens gehouden werd.

Treffer direct voor rust

Onder 17 gaf voor rust maar één kans weg, maar dat betekende wel gelijk een tegendoelpunt. In de laatste minuut van de eerste helft was het raak voor het thuisland. ,,Dat was wel sneu voor die meiden. Het stond de hele eerste helft goed dicht. Wij kwamen er bij Duitsland weliswaar niet doorheen, maar zij bij ons ook niet. Met twee georganiseerde teams was het net een beetje schaken”, aldus Van Kortenhof.

In het steekspel, waarbij beide teams moeite hadden de ruimtes te vinden, kreeg Oranje na rust nog wel een goede kans. Na een prima combinatie op het middenveld, kwam Pien de Beer oog in oog voor de Duitse keepster. De aanvalster van CTO Eindhoven schoot echter recht op haar af.

‘Omschakeling moet sneller’

Verder had de ploeg nog wat mogelijkheden op een kansrijke situatie, maar steeds handelde het elftal niet snel en resoluut genoeg. ,,Ze moeten nog leren dat die bal nadat je hem veroverd hebt, snel naar voren moet. Als er maar een klein beetje ruimte ligt, moet je dat gelijk benutten. Dat lukte nu steeds niet, waardoor Duitsland zich weer kon hergroeperen.”

Het thuisland drukte in de eerste fase na rust toch al wat meer haar stempel op het duel. Na een miscommunicatie, een te korte terugspeelbal op doelvrouw Lize Kop, kon Duitsland dan ook de bal onderscheppen en niet lang na de niet lang na de 1-0 ook 2-0 maken.

Oranje onder druk

,,Ik moet zeggen dat de Duitsen die fout ook afdwongen. Ze zetten ons dusdanig onder druk dat wij fouten gaan maken. Dat deden ze goed moet ik zeggen. Dat was wel een verschil met wat wij konden laten zien”, aldus Van Kortenhof, die overigens zag dat de speelsters wat moeite hadden met het ‘gewone’ veld. ,,Veel speelsters zijn inmiddels zo gewend om op kunstgras te spelen, dat echt gras weer wennen voor ze is en ze soms moeite hebben met hoe de bal rolt.”

In de slotfase kon Onder 17 zich wel herpakken en was het zeker niet de mindere. De aansluitingstreffer zat er echter niet in. ,,Je ziet wel dat we het tot het eind conditioneel prima konden volhouden. Alleen was het allemaal te veel één tempo. Daar moet nog aan gewerkt worden.”

Statistieken:

Duitsland – Nederland 2-0 (1-0).

Scoreverloop: 40. Sanders 1-0, 45. Hipp 2-0.

Opstelling Nederland: Kop, De Sanders (51. Roelfsema), Ypema, Nouwen, Ten Westeneind (41. Altelaar), Gies Broesterhuizen (51. Huurman), Van de Heuvel, Van der Plas, Van der Vorst (51. Kalma), Noordam (51. Van Velzen), Van der Velden (41. De Beer).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen