Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

O-15 en O-17 treffen toplanden

KNVB Media
KNVB Media
17 maart 2014, 16:50

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar en het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar verschijnen beide eind april in Rijssen, voor hun ontmoetingen met Duitsland en Zweden.

Op Sportpark De Koerbelt, het terrein van Excelsior’31, is het op woensdag 23 april eerst de beurt aan Onder 15; het nationale team van KNVB-coach Johan van Heertum treft de Duitse leeftijdsgenoten om 16.00 uur.

Op dezelfde dag om 19.00 is het de beurt aan Onder 17, geleid door KNVB-coach Maria van Kortenhof, voor de eerste van twee ontmoetingen met Zweden. Het tweede treffen van Onder 17 met de Zweedse leeftijdsgenoten vindt plaats op vrijdag 25 april, met om 12.00 uur het beginsignaal.

Zowel Onder 15 als Onder 17 ontmoet in Rijssen een tegenstander van formaat. Van Heertum, coach van eerstgenoemde formatie: ,,Duitsland is wereldtop. Een interland tegen hen vormt altijd een uitdaging. Er zijn jaren waarin we met duidelijke cijfers hebben verloren, ook vorig seizoen."

Het is dus zaak dat Onder 15 met de huidige lichting de schade beperkt houdt. ,,Maar ook dat is in het verleden wel een aantal keren gelukt. Duitsland zal proberen ons 'uit elkaar' te spelen, terwijl wij juist ervoor moeten zorgen dat we compact blijven staan. Om vervolgens vanuit de achterste linie met verzorgd spel richting het doel van de tegenstander te gaan. Al zal dat tegen deze tegenstander niet meevallen.”

Maria van Kortenhof, coach van Onder 17: ,,Zweden is één van de toplanden in het internationale voetbal, dus het is altijd leuk om tegen hen in actie te komen. Ook al om te zien hoe ver wij nu zijn. Met de huidige Onder 17-speelsters hebben we vorig jaar met Onder 16 tijdens het Nordic Tournament nog van hen verloren, dus nu krijgen we een mooie mogelijkheid om revanche te nemen."

Ze vervolgt: ,,Tegen een team dat met hun 4-4-2 een ander systeem speelt dan de meeste landen en waaraan onze speelsters minder gewend zijn. Het wordt in Rijssen dus leerzaam en interessant.”

Tickets

Kaarten zijn verkrijgbaar in de kantine van Excelsior’31, elke woensdagavond vanaf 19.00 uur. Reserveren kan eveneens, door een mail te sturen naar janbusscher@hotmail.com, met vermelding van naam en het gewenste aantal kaarten. Een combinatieticket voor beide wedstrijden op 23 april kost niet meer dan € 2,00 en voor groepen vanaf tien personen zelfs maar € 1,00 per persoon.

Voor de tweede interland van Speelsters onder 17 tegen Zweden – als vermeld op 25 april – is de toegang geheel gratis. Informatie over de kaartverkoop is ook te vinden op onsoranje.nl en excelsior31.nl.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen