Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Positieve afsluiting Onder 17

KNVB Media
KNVB Media
16 oktober 2013, 14:28

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar heeft de EK-kwalificatieronde in Duitsland met een zege afgesloten. De ploeg was al uitgeschakeld, maar versloeg Zwitserland woensdag nog wel met 3-1.

Onder 17 was weliswaar al de gehele eerste helft het betere elftal, maar moest toch even de rug rechten toen Zwitserland kort na de pauze pardoes een voorsprong pakte. Dat terwijl Lindsey Keizerweerd en Lisanne van Gurp oog in oog met de doelvrouw voor rust nog faalden.

'Schitterend doelpunt'

De ploeg herpakte zich echter prima en liet er na de 0-1 geen gras over groeien. In zes minuten had het de stand omgebogen naar 3-1. Van Gurp was na een vrije trap nu wel trefzeker en de 3-1 kwam op naam van Sisca Folkertsma, die na een individuele actie behendig in de korte hoek binnen prikte.

Maureen Sanders maakte echter de mooiste treffer van de ochtend. De centrale verdediger pakte de bal op de middenlijn op, stoomde op, won op kracht nog een duel op het middenveld en baande zich vervolgens een weg richting doel. Van zo’n twintig meter knalde ze binnen. ,,Werkelijk een schitterend doelpunt. Zo zie je ze niet vaak”, aldus KNB-coach Maria van Kortenhof.

Duitsland richting EK

De ruime zege maakte het onnodige verlies in het eerste duel tegen België opnieuw extra duur. Met het gelijkspel tegen Duitsland, had Oranje met zeven punten een uitstekende uitgangspositie gehad om als (enige) beste tweede naar het eindtoernooi af te reizen. Duitsland is als nummer één van de poule wel verzekerd van deelname aan het EK.

Van Kortenhof: ,,Dat gevoel overheerst ook wel na deze EK-kwalificatie. We hebben het echt heel goed gedaan tegen Duitsland en tegen Zwitserland was het ook prima. Maar tegen België hebben we het laten liggen.”

Acht landen naar eindtoernooi

In het seizoen 2013-2014 doen er voor het eerst in de historie acht landen mee aan de eindronde van het EK. Aan de eerste EK-kwalificatieronde deden veertig landen mee. Van iedere groep plaatsten de winnaar en runner-up zich voor de Eliteronde in september/oktober.

De zes groepswinnaars van de Eliteronde plaatsen zich, evenals de beste nummer twee en gastland Engeland. De strijd om de Europese titel vindt van 26 november tot en met 8 december 2013.

Statistieken:

Nederland - Zwitserland 3-1 (0-0).

Scoreverloop: 48. Stierli 0-1, 51. Lisanne van Gurp 1-1, 53. Maureen Sanders 2-1, 57. Sisca Folkertsma 3-1.
 
Bijzonderheden
: 78. Geel voor Maxime Bennink.
 
Nederland: Kelly Steen (SV Zandvoort), Robin Zijlma (CTO Amsterdam Talent Team), Vita van der Linden (CTO Eindhoven Talent Team), Maureen Sanders (CTO Eindhoven Talent Team), Lysanne van der Wal (Beloften sc Heerenveen), Cheyenne van den Goorbergh (ATC ’65 / Beloften FC Twente), Sisca Folkertsma (sc Heerenveen), Yentl Abbing (CTO Amsterdam Talent Team), Lindsey Keizerweerd (CTO Amsterdam Talent Team), Lisanne van Gurp (ATC ’65 / Beloften FC Twente) en Suzanne Admiraal (ADO ’20).

Wissels: 41. Yvonne van Schijndel (CTO Eindhoven Talent Team) voor Admiraal, 41. Maxime Bennink (ATC ’65 / Beloften FC Twente) voor Zijlma, 62. Soraya Verhoeve (CTO Amsterdam Talent Team) voor Keizerweerd.

Michelle Hendriks (CTO Amsterdam Talent Team) was na twee keer geel geschorst voor deze wedstrijd.
 
Eindstand groep 6:
Duitsland 3-7
Nederland 3-4
België 3-4
Zwitserland 3-1


 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen