Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 treft opnieuw Duitsland

KNVB Media
KNVB Media
27 augustus 2013, 14:34

Foto:

Voor het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 wordt het een zware kluif om het Europees kampioenschap in 2014 in Engeland te bereiken. De ploeg moet het in de Eliteronde net als een jaar eerder opnemen tegen Duitsland en België. Ook Zwitserland zit in poule 6.

KNVB-coach Maria van Kortenhof had gehoopt op bijvoorbeeld regerend Europees kampioen Polen als tegenstander. ,,Jammer dat we nu weer dezelfde landen tegenkomen”, aldus Van Kortenhof, wiens elftal toen tegen beide formaties niet was opgewassen. ,,In deze zware poule is Duitsland ook nu weer favoriet.”

Er zijn in de Eliteronde zes poules. De groepswinnaars plaatsen zich, evenals de beste nummer twee en gastland Engeland. De strijd om de Europese titel vindt dit jaar al plaats van 26 november tot en met 8 december 2013.

In het seizoen 2013/’14 doen er voor het eerst in de historie acht landen mee aan de eindronde van het EK. Aan de eerste EK-kwalificatieronde deden veertig landen mee. Van iedere groep plaatsten de winnaar en runner-up zich voor de Eliteronde in september/oktober. Ook de beste nummer drie ging door naar de Eliteronde.

Onder 17 plaatste zich ten koste van Slowakije en Oekraïne als nummer twee. Finland won de poule. De poulewinnaars kregen een gunstiger loting.
 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen