Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 door naar Eliteronde

KNVB Media
KNVB Media
4 augustus 2013, 22:53

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar heeft zich geplaatst voor de Eliteronde van het EK-kwalificatietoernooi. Mede door drie treffers van Lisanne van Gurp versloeg de ploeg zondag Slowakije met 4-0 en eindigt daarmee minimaal tweede in de poule.

,,Prima gedaan”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof. ,,Vooral de tweede helft waren we heel doelgericht. Maar de belangrijkste wedstrijd komt nog. Dat is die van woensdag tegen Finland. Dat land zit op ons niveau.” Finland was later op de dag met 3-0 te sterk voor Oekraïne.

Onder 17 versloeg eerder gastland Oekraïne (4-1 winst) en omdat Finland verrassend punten liet liggen tegen Slowakije (2-2), is Oranje na twee duels al zeker van de tweede kwalificatieronde. Om een betere uitgangspositie bij de loting te bemachtigen wil het elftal echter eerste worden. ,,En omdat we revanche willen nemen voor het Nordic toernooi, waar we onnodig hebben verloren”, aldus Van Kortenhof die zag dat haar ploeg in ieder geval twee duels vertrouwen tankte.

Koelbloedig

Tegen Slowakije speelde Nederland weliswaar een moeizame eerste helft, waarin het met een bal op de lat nog goed weg kwam, maar na rust herpakte de jongelingen zich goed. Na vijf minuten schoot Van Gurp van dichtbij een corner van Michelle Hendriks in het dak van het doel. Zes minuten later was Van Gurp opnieuw koelbloedig na een assist van de net ingevallen Suzanne Admiraal.

,,Dat was een ideale start”, aldus Van Kortenhof. ,,Zeker omdat Slowakije voor rust heel compact speelde en we er niet doorheen kwamen. Maar toen waren we ook veel te slordig en onrustig.”

Twintig meter

In plaats daarvan speelde het elftal nu verzorgd en met een veel hoger baltempo. ,,En elke bal die er bij hun verdediging uit viel was nu voor ons. En we waren heel doelgericht”, aldus Van Kortenhof. Iris Achterhof schoot namelijk nog vanaf twintig meter binnen en Van Gurp knalde haar derde van de middag links in de bovenhoek.

Van Kortenhof: ,,Heerlijk. Slowakije had een goede spits en op het middenveld toch een paar handige straatvoetballertjes. Daar hadden we in eerste instantie toch wel wat moeite mee. Maar doordat Vita van der Linden en Maureen Sanders centraal achterin goed stonden, kwamen ze er in de tweede helft helemaal niet meer doorheen.”

Eliteronde

In het seizoen 2013/’14 doen er voor het eerst in de historie acht landen mee aan de eindronde van het EK. Aan de eerste EK-kwalificatieronde doen veertig landen mee. Van iedere groep plaatsen de winnaar en runner-up zich voor de beslissende Eliteronde in september/oktober. Ook de beste nummer drie gaat door naar de Eliteronde.

De zes groepswinnaars van de Eliteronde plaatsen zich, evenals de beste nummer twee en gastland Engeland. De strijd om de Europese titel vindt van 26 november tot en met 8 december 2013.

 

STATISTIEKEN:
 
Nederland-Slowakije 4-0 (0-0).

Scoreverloop: 45. 1-0 Van Gurp; 52. Van Gurp 2-0; 62. Achterhof 3-0; 70. Van Gurp 4-0.

Scheidsrechter: Graziella Pirriatore (Italië).

Opstelling: Paulina Quaye (CTO Amsterdam Talent Team), Lysanne van der Wal (sc Heerenveen), Vita van der Linden (CTO Eindhoven Talent Team), Maureen Sanders (CTO Eindhoven Talent Team), Amber Mutsaers (CTO Eindhoven Talent Team), Michelle Hendriks (CTO Amsterdam Talent Team), Yentl Abbing (CTO Amsterdam Talent Team), Soraya Verhoeve (CTO Amsterdam Talent Team), Sisca Folkertsma (sc Heerenveen), Maxime Bennink (ATC'65 / Beloften FC Twente), Lisanne van Gurp (ATC'65 / Beloften FC Twente).
 
Wissels: 41. Suzanne Admiraal (ADO '20) voor Mutsaers, 59. Iris Achterhof (Beloften sc Heerenveen) voor Folkertsma, 67. Rebekka de Jong (CTO Amsterdam Talent Team) voor Hendriks.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen