Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Goede start voor Onder 17

KNVB Media
KNVB Media
2 augustus 2013, 19:43

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 is de eerste ronde van het EK-kwalificatietoernooi prima begonnen. Gastland Oekraïne werd vrijdag met 4-1 verslagen. ,,Een goede eerste wedstrijd, goed voor het zelfvertrouwen”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof.

,,Bij Oekraïne is de kwaliteit van het elftal altijd heel wisselend. Het ene jaar is het goed, het andere weer heel matig”, vertelde Van Kortenhof voorafgaand aan het duel in Lviv al. Onder 17 kreeg echter nu met een elftal te maken dat zelfs in de twee helften een totaal ander gezicht vertoonde.

Twee helften, twee gezichten

,,In eerste instantie lagen ze met vrijwel alle speelsters voor het eigen doel. En toen ze na rust uit de kleedkamer kwamen, zetten ze ineens met vier spitsen vol druk op onze achterhoede te zetten”, volgens Van Kortenhof, die zelf ook wel een beetje verbaasd was. ,,Maar goed, ze stonden toen ook 3-0 achter natuurlijk.”

Onder 17 had namelijk een flitsende start gekend. Al na twee minuten tikte Vita van der Linden bij de tweede paal een corner binnen en ook daarna ging de ploeg ondanks het verdedigende spel van Oekraïne gestaag verder. Na een kwartier zette Sisca Folkertsma Suzanne Admiraal met een fraaie steekpass vrij voor het doel en rondde de speelster van ADO ’20 het goed af. Admiraal was na een half uur vervolgens de aangever bij de treffer van Lisanne van Gurp.

Oekraïne na rust vol op de aanval

,,Onze snelle goal gaf in de eerste helft wel het vertrouwen dat we er ondanks hun verdedigende spel toch door konden komen. We gingen echt met een goed gevoel de kleedkamer in”, zei Van Kortenhof, die dus een ander Oekraïne uit de box zag komen. ,,Ik denk dat ze dachten ‘het is alles of niets’. Ze speelden 4-2-4. We hadden moeite om dat gelijk te pareren en ineens om te schakelen.”

Na vier minuten mikte vrij trappenspecialist Levytska de bal dan ook al achter Paulina Quaye. Toch kon Oekraïne niet doordrukken en doordat het thuisland nu vol op de aanval speelde, vielen achterin volop gaten. ,,Als we dat rustiger hadden uitgespeeld, had het makkelijk 1-7 kunnen worden. Dat deden we na rust niet goed. We stonden bijvoorbeeld ook heel vaak buitenspel.”

Slowakije verrast

Vlak voor tijd zorgde Folkertsma met de 1-4 dan toch nog voor de oppepper richting Slowakije, de tegenstander van zondag. Dat land speelde verrassend gelijk (2-2) tegen favoriet Finland. Van Kortenhof: ,,Slowakije heeft een goede laatste linie en een goede spits. Daar zullen we alert op moeten zijn. Die 2-2 is voor ons natuurlijk een goed uitslag, maar wij hebben die wedstrijd zondag ook niet maar zo gewonnen.”

Statistieken:

Nederland-Oekraïne 4-1 (3-0).

Scoreverloop: 3. 1-0 Van der Linden, 16. 2-0 Admiraal, 29. 3-0 Van Gurp, 49. 3-1 Levytska, 80. 4-1 Folkertsma.

Scheidsrechter: Clark (Sch).

Opstelling Nederland: Paulina Quaye (CTO Amsterdam Talent Team), Lysanne van der Wal (sc Heerenveen), Vita van der Linden (CTO Eindhoven Talent Team), Maureen Sanders (CTO Eindhoven Talent Team), Amber Mutsaers (CTO Eindhoven Talent Team), Cheyenne van den Goorbergh (ATC'65 / Beloften FC Twente), Sisca Folkertsma (sc Heerenveen), Michelle Hendriks (CTO Amsterdam Talent Team), Maxime Bennink (ATC'65 / Beloften FC Twente), Lisanne van Gurp (ATC'65 / Beloften FC Twente), Suzanne Admiraal (ADO '20).

Wissels: 53. Esmee de Graaf (Saestum) voor Bennink, 57. Yentl Abbing (CTO Amsterdam Talent Team) voor Hendriks, 66. Soraya Verhoeve (CTO Amsterdam Talent Team) voor Admiraal.

Stand groep 3:

1. Nederland     1-3 (4-1)

2. Finland         1-1 (2-2)

3. Slowakije      1-1 (2-2)

4. Oekraïne       1-0 (1-4)

Nummer 1 en 2 van de groep naar de volgende ronde

Resterend programma groep 3 (Nederlandse tijd):

Zondag 4 augustus

15.00 uur Nederland-Slowakije (Ukrayina Stadion, Lviv)

17.00 uur Oekraïne-Finland (Arena Lviv, Lviv)

Woensdag 7 augustus

17.00 uur Finland-Nederland (Ukrayina Stadion, Lviv)

17.00 uur Slowakije-Oekraïne (Arena Lviv, Lviv)


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen