Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Onder 17 scoort in elke wedstrijd'

KNVB Media
KNVB Media
26 april 2012, 14:59

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar gaat vanaf donderdag op jacht naar een EK-ticket. Het team van KNVB-coach Maria van Kortenhof moet afrekenen met drie Scandinavische opponenten: gastland Denemarken, Zweden en Finland.

De meiden trappen donderdag om 18.00 uur af tegen Denemarken, gevolgd door de ontmoetingen met Finland (zaterdag 12.00 uur) en Zweden (dinsdag, 16.00 uur). Alleen de groepswinnaar gaat naar het Europees kampioenschap dat eind juni plaatsvindt in het Zwitserse Nyon. Frankrijk, Duitsland en Zwitserland hebben zich in hun eliterondes al geplaatst voor de eindronde.

Van Kortenhof heeft alle vertrouwen in een goede afloop voor haar formatie. ,,Het afgelopen half jaar stond alles in het teken van deze eliteronde, en nu gaat het dan echt beginnen. We zijn goed op de hoogte van de kwaliteiten van onze tegenstanders en het is duidelijk wat ons in de komende drie wedstrijden te doen staat. Ja, we hebben er zéker veel vertrouwen in. We zijn niks minder dan Denemarken, Finland en Zweden en iedereen bij ons wil echt tot het gaatje gaan.’’

Op de nul spelen

,,Natuurlijk, we treffen drie Scandinavische landen die fysiek altijd erg sterk zijn, zelfs al op deze leeftijd'', zegt Van Kortenhof die wordt geassisteerd door voormalig topkeeper Marleen Wissink. ,,Maar ik denk dat we met het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar over een lichting beschikken die ook deze opponenten goed tegenstand kan bieden. Wij geven weinig weg en kunnen goed op de nul spelen. En eigenlijk scoren we in elke wedstrijd wel. Dit scorend vermogen komt niet van één, maar van meerdere speelsters.’’

,,Bovendien hebben we een evenwichtig team. Op de juiste momenten moet het natuurlijk meezitten, maar het gaat er vooral om dat je ook de kleine kansen gaat benutten. Dat je, ook nu, zelf in staat bent kansen te creëren en scherp bent in de afronding. We gaan dus uit van onze eigen kwaliteiten en zullen niet onnodig variëren, al weten we van alle drie de tegenstanders goed waar onze kansen liggen. Maar ik denk dat alle landen in deze groep evengoed van elkaar kunnen winnen als verliezen, al is Zweden topfavoriet. Het wordt dus enorm spannend'', aldus Van Kortenhof.



  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen