Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eerste overwinning voor Onder 16

KNVB Media
KNVB Media
8 juli 2010, 23:04

Foto: Dominique Lardinois/VrouwenvoetbalNederland.nl

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar heeft in de laatste poulewedstrijd van de Nordic Cup haar eerste overwinning geboekt. De ploeg van Maria van Kortenhof versloeg in Birkerød gastland Denemarken met 1-0 en speelt daardoor zaterdag om de vijfde en zesde plaats.

Na een 6-0 nederlaag tegen de VS en een 3-0 verliespartij tegen Noorwegen, kon Onder 16 eindelijk een zege bijschrijven en eindigde daarnee als derde in de poule. Nadat het elftal voor rust vooral achterin de zaak goed dicht hield, waarbij Jennifer Vreugdenhil een goede partij keepte, kon Kim Mourmans na rust de enige, maar terechte treffer maken.
 
,,In de eerste wedstrijd tegen de Verenigde Staten werden we echt overklast, maar tegen Noorwegen waren we ook al niet de mindere partij. Toen gaven we alleen de doelpunten makkelijk weg en scoorden we zelf niet. Daar hebben de speelsters zich nu beter op geconcentreerd”, aldus Van Kortenhof.
 
Puntje van de schoen
 
Voor rust waren Cherraine Breinburg en Myrthe Moorrees al dicht bij een treffer, maar keeper en lat verhinderden toen nog een treffer. Na een uur rondde Onder 16 een fraaie aanval wel succesvol af. Moorrees onderschepte op het middenveld de bal en bediende Jeslynn Kuijpers met een steekpass. De rechtsbuiten gaf strak voor op Mourmans, die met het uiterste puntje van haar schoen binnentikte.
 
In de strijd om plaats vijf wacht zaterdag Zweden. Van Kortenhof: ,,Heel verrassend, want ik had verwacht dat zij wel boven IJsland zouden eindigen. Maar dat wordt een leuke tegenstander. Zweden zijn fysiek sterk en kunnen voetballend ook aardig uit de voeten. Dat wordt een flinke kluif, maar wel leuk.”
 
Finales
 
Onder 16 speelt zonder Robin Huisman, Paola van der Veen en Myrusha Victoria, die aan het EK Onder 17 deelnamen. ,,Daarbij hebben wij ook nog eens twaalf speelsters uit 1995, terwijl Duitsland en Zweden er niet één uit dat jaartal hebben, maar allemaal ouderen. Daarom komen wij soms fysiek nog wat te kort.”
 
Duitsland speelt zaterdag de finale tegen de VS. IJsland treft Noorwegen om plaats drie. Finland en Denemarken strijden om plaats zeven.
 
Statistieken:
 
Nederland-Denemarken 1-0 (0-0).
 
Scoreverloop: 64. Mourmans 1-0.
 
Opstelling Nederland: Jennifer Vreugdenhil (SC ’t Zand), Ilse van der Zanden (ZSV), Quinniver Lardinois (Scharn), Esther Lok (FC Ter Apel), Evy Meinders (SKV), Myrthe Moorrees (SV Venray), Cherraine Breinburg (Smitshoek), Bernou Hijlkema (Oerterp), Lesley te Winkel (Voetbalacademie FC Twente BV),  Dominique Janssen (Wittenhorst), Jeslynn Kuijpers (SC ’t Zand).
 
Wissels: 41. Tessa Klein Braskamp (ATC ’65) voor Lok, 48. Kim Mourmans (Eijsden) voor Breinburg, 71. Yvette van der Veen (Voorschoten ’97) voor Hijlkema.
 
Volg ons ook op Twitter!

  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen