Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sherida van Bruggen aangesteld als coach Speelsters onder 16

KNVB Media
KNVB Media
13 januari 2023, 10:00

Sherida van Bruggen is coach van Onder 16 en assistent bij Onder 19. - Foto: Sparta Nijkerk

Sherida van Bruggen is de nieuwe coach van Speelsters onder 16. Van Bruggen vervangt Janneke Bijl die, na het vertrek van Jessica Torny naar Feyenoord, als assistent-trainer is doorgeschoven naar de OranjeLeeuwinnen. Naast hoofdcoach bij Onder 16 gaat Van Bruggen deze functie, net als Bijl destijds, combineren met de rol van assistent-trainer van Roos Kwakkenbos bij Vrouwen onder 19.

Sherida van Bruggen komt over van Sparta Nijkerk, waar ze hoofdtrainer was van JO17-1. Eerder was Van Bruggen actief bij PEC Zwolle, ASV Dronten, Telstar en SC Buitenveldert. Daarnaast was Van Bruggen van 2013 tot 2022 in verschillende functies betrokken bij Jeugdplan Nederland van de KNVB.

Samenwerking

"Voor mij is dit een fantastische stap", aldus Sherida van Bruggen. "Ik werk er al jaren hard aan om mij te ontwikkelen als trainer en dat ik nu met de grootste talenten van Nederland aan de slag mag gaan bij Oranje onder 16 is een mooie beloning hiervoor. Daarnaast ga ik als assistent-trainer samenwerken met Roos Kwakkenbos bij Onder 19. Met Roos heb ik al samengewerkt bij Jeugdplan Nederland bij de KNVB en het is dus ook erg mooi om deze samenwerking een vervolg te gaan geven. Kortom, ik kijk er erg naar uit om bij de KNVB te gaan beginnen."

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen