Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Speelsters onder 16 onderuit tegen Denemarken

KNVB Media
KNVB Media
4 juli 2018, 23:30

Onder 16 verloor nipt van Denemarken. - Foto: KNVB Media

Speelsters onder 16 heeft het tweede duel op het Nordic Tournament met 0-1 verloren van Denemarken. Een zure nederlaag, want Nederland was - met name in de tweede helft - beter.

Net als in de openingswedstrijd tegen Noorwegen had Nederland het in de eerste helft lastig. Beide teams speelden zeer compact, waardoor er nauwelijks kansen ontstonden. Dat veranderde na rust. KNVB-coach Roos Kwakkenbos zag haar elftal in de tweede helft een hoger baltempo hanteren, opbouwend slim positiespel spelen en veel vaker de lopende spits of middenvelder vinden. Het aantal doelrijpe kansen liep al snel op tot zeven, variërend van intikkers bij de tweede paal tot 1-op-1 situaties met de Deense keeper.

Denemarken efficiënt

Echt ongelofelijk. We staan verdedigend de hele wedstrijd goed, op dat ene moment na

Helaas wist Nederland geen van deze mogelijkheden te benutten en dat kwam de ploeg duur te staan. Denemarken had namelijk slechts één mogelijkheid nodig om wel een doelpunt te maken. Cornelia Kramer kreeg in de 64e minuut via de paal de bal voor haar voeten en wist wel raad met dit buitenkansje. Kwakkenbos: "Echt ongelofelijk. We staan verdedigend de hele wedstrijd goed, op dat ene moment na." Omdat Nederland ook na de 0-1 kansen bleef morsen, ging de overwinning naar Denemarken.

Door de winst op Nederland leidt Denemarken in groep A. Op de tweede plaats staat Noorwegen, dat eerder vandaag met 3-1 won van Finland. Nederland staat derde en speelt vrijdag in het laatste groepsduel tegen het nog puntloze Finland. Kwakkenbos ziet kansen voor Oranje: "Finland is een erg fysieke ploeg, die heel opportunistisch speelt. Voetballend moeten we het daar tegen kunnen redden. En als Noorwegen dan van Denemarken wint, staan er drie ploegen op zes punten en wordt het doelsaldo belangrijk. We zullen dus veel moeten scoren."

Het resterende programma:

  • Nederland - Finland, vrijdag 6 juli 2018, 15.00 uur, Fart Stadium, Vang
  • Finales, zondag 8 juli 2018

Wedstrijdstatistieken Wedstrijdstatistieken Bekijk hier de statistieken van de wedstrijd.

KOM OOK BIJ DE JONGE LEEUWEN!

Jonge Leeuwen is dé fanclub voor Oranjefans tussen de 4 en 14 jaar oud. Dichter bij Oranje kom je niet!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen