Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Speelsters onder 16 verslaat Noorwegen

KNVB Media
KNVB Media
2 juli 2018, 22:30

Het elftal dat de Noorse leeftijdsgenoten met 1-0 versloeg. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar heeft vanavond zijn eerste duel op het Nordic Tournament gewonnen. Gastland Noorwegen werd op het kunstgras in Raufoss met 1-0 verslagen.

Daar zag het in de eerste helft overigens niet naar uit. Het team van KNVB-coach Roos Kwakkenbos had moeite om de ruimtes achter de Noorse verdediging te vinden en speelde te vaak de lange bal. Ook verdedigend had Nederland het lastig tegen het counterende Noorwegen, vooral de crosspass van de Noorse meiden bezorgde de Nederlandse defensie veel problemen. Tot doelpunten leidde dit echter niet, zodat de teams met een 0-0 ruststand de kleedkamer opzochten.

Uithaal Mazrouai

In de tweede helft kwam Oranje beter in het spel. De openingen aan de zijkanten werden nu wel gevonden en Nederland creëerde meerdere goede kansen. Opmerkelijk genoeg kwam de enige treffer van de wedstrijd niet uit zo'n fraaie aanval. Rechtervleugelverdediger Rkia Mazrouai nam een ingooi, kreeg de bal teruggekaatst, dribbelde naar binnen en haalde verwoestend uit. Kwakkenbos: "Dat was een mooie goal, maar we hadden meer moeten scoren. Waarbij ik moet zeggen dat de scheidsrechter ook nog, volgens mij onterecht, een doelpunt afkeurde wegens buitenspel."

Het Raufoss Stadion, waar Speelsters onder 16 Noorwegen met 0-1 versloeg - Foto: KNVB Media

Lekkere overwinning

Al met al keek Kwakkenbos tevreden terug: "Het is altijd lekker om met een overwinning aan een toernooi te beginnen, zeker tegen zo'n lastige tegenstander als Noorwegen". Lang nagenieten is er echter niet bij: "Over twee dagen spelen we alweer, tegen Denemarken. Dat heeft vandaag met 5-3 gewonnen van Finland, dus de video van die wedstrijd gaan we maar eens goed bestuderen." 

Het resterende programma:

  • Nederland - Denemarken, woensdag 4 juli 2018, 15.00 uur, Ottestad Stadium, Stadium
  • Nederland - Finland, vrijdag 6 juli 2018, 15.00 uur, Fart Stadium, Vang
  • Finales, zondag 8 juli 2018

Wedstrijdstatistieken Wedstrijdstatistieken Bekijk hier de statistieken van de wedstrijd.

OranjeLeeuwinnen op Facebook

Meer te weten komen over de OranjeLeeuwinnen? Kijk dan op onze Facebookpagina. Hier vind je het laatste nieuws rondom de speelsters, wedstrijden en kaartverkoop.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen