Onder 16 wint slotduel in Portugal

16 februari 2016, 9:23

Speelsters onder 16 jaar hebben het UEFA Women’s under 16 Development Tournament met een overwinning afgesloten. Maandag won de ploeg van Jessica Torny met 3-1 van Schotland.

“Het viel niet mee. Met de wind hadden we er een extra tegenstander bij”, aldus Torny over de storm die over de lengte van het veld tekeer ging. Met de wind mee wist Onder 16 in de eerste helft drie doelpunten te produceren. Na de pauze moest het er een toelaten. “Als de ballen gaan, dan gaan ze ook. We hadden in deze wedstrijd moeite om het spel te maken.”

Moeilijk voetballen

Nederland kwam dan ook via dode spelmomenten op 1-0 en 3-0. De eerste corner van Lotte van Veldhoven viel op de lat, waarna centrale verdediger Lynn Wilms binnen werkte. De tweede hoekschop viel –geholpen door de wind- drie minuten voor rust in een keer binnen: 3-0. Tussen de twee treffers in rondde Kerstin Casparij een goed uitgespeelde aanval af.

Schotland kon daar in Vila Real de Santo António weinig tegenover stellen. De ploeg probeerde in tegenstelling tot eerdere tegenstanders Duitsland (1-1) en Frankrijk (1-2 verlies) vooral tegen te houden. De aansluitingstreffer viel dan ook uit een voor Schotland gelukkig moment. Tien minuten na de pauze haalde Kirstie McIntosh vanaf de middenlijn uit en de bal viel, gedragen door de wind, zo over doelvrouw Moon Pondes heen: 3-1.

Betrokken

Torny keek met een ‘uiterst positief’ gevoel terug op het trainingstoernooi in Portugal. “Als je ziet hoe we tegen de toplanden Duitsland en Frankrijk gespeeld hebben, dan zag dat er heel goed uit. Ze hebben laten zien dat ze ontzettend goed kunnen voetballen en bereid zijn om keihard te werken. Ook bij bijvoorbeeld wedstrijdbesprekingen zijn ze heel erg betrokken en willen meedenken hoe je een tegenstander kunt bestrijden. Mooi om te zien.”

Nederland – Schotland: 3-1 (3-0).

Scoreverloop: 7. Wilms 1-0, 24. Casparij 2-0, 37. Van Veldhoven 3-0, 49. McIntosh 3-1.

Opstelling Nederland: Pondes, Blankestein, Doorn (53. Darnoud), Wilms (41. Ursem), Van Veldhoven (73. Levels), Olislagers (41. Vliek), Geraedts, Casparij, Sellies (61. Pawirodimedjo), Ter Beek (61. Banarsie), Van de Westeringh (53. Smits).