Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 verslaat Engeland

KNVB Media
KNVB Media
1 juli 2015, 9:33

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar heeft dinsdag in het tweede duel van het Nordic Tournament een prima zege geboekt. Engeland werd met 3-1 verslagen. “Ondanks de zware wedstrijd van gisteren oogde het spel fris”, aldus KNVB-coach Johan van Heertum.

“We zijn uiteraard erg tevreden met het resultaat, maar nog meer met het feit dat de speelsters de tactiek precies zo uitvoerden zoals we hadden afgesproken”, aldus Van Heertum, die samen met Maria van Kortenhof de leiding heeft over het team.

Smits twee keer scherp

De ploeg speelde net als het eerste duel tegen Denemarken (1-1), een goede eerste helft. Na drie dotten van kansen, waaronder een schot op de paal, scoorde Joëlle Smits na krap een half uur dan ook de terechte openingstreffer. Drie minuten voor de pauze maakte de aanvaller er op aangeven van Chelsea Kenton ook nog 2-0 van. “Joëlle heeft een prima gevoel om scherp te staan en dan bij de verdedigers weg te lopen. Dat is echt een kwaliteit van haar en dat deed ze twee keer prima”, zag Van Heertum. “Daarbij was het lekker dat die 2-0 vlak voor rust viel. Dan ga je toch met een nog beter gevoel de kleedkamer in.”

‘Middenveld deed het uitstekend’

In de pauze paste het trainersduo opnieuw veel wisselingen toe, maar in tegenstelling tot maandag bleef de ploeg nu prima spelen. “Vooral het middenveld heeft het in deze wedstrijd uitstekend gedaan. Vanuit de achterhoede konden we ook prima opbouwen naar voren en via het middenveld de voorhoede inspelen. Daarbij gaven we veel druk op het centrale verdedigingsduo waardoor de Engelsen steeds snel lang moesten spelen.”
Een kwartier voor het einde maakte Engeland door te laat ingrijpen echter toch de aansluitingstreffer. De verder weinig in problemen komende achterhoede gaf te weinig druk op de bal en Allen mocht vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen schieten.

Finaleplaats nog altijd in zicht

Fenna Kalma had drie minuten laten alweer het antwoord klaar en kopte de corner van Quinty Sabajo binnen: 3-1. Oranje heeft daarmee nog alle kans om eerste in de poule te worden en daarmee een plaats in de finale te bemachtigen. Donderdag wacht Finland, dat eerder Engeland met 2-1 versloeg. “Finland is een vaardig ploegje, met veel meer kort spel dan Engeland. We gaan kijken hoe we dat weer gaan bestrijden.”

Nederland - Engeland: 3-1 (2-0).

Scoreverloop: 29. Smits 1-0, 37. Smits 2-0, 65. Allen 2-1, 68. Kalma 3-1.

Nederland: De Vree, Hendriks (53. Waterham), Ypema, Nouwen, Olislagers, Van der Vorst (28. Sabajo), Van Dooren, Van Deursen (63. Doorn), Kenton (53. Jansen), Smits (63. Kalma), Van de Ven (63. Weerden).

Selectie:
Eva van Deursen (CTO Eindhoven Talent Team), Daphne van Domselaar (LSVV), Kayleigh van Dooren (CTO Eindhoven Talent Team), Lisa Doorn (ZOB), Fieke Hendriks (FC Twente Voetbalacademie), Bente Jansen (FC Twente Voetbalacademie), Fenna Kalma (CTO Amsterdam Talent Team), Chelsea Kenton (SV Ouderkerk), Aniek Nouwen (SV Deurne), Marisa Olislagers (DSS), Quinty Sabajo (Saestum), Joëlle Smits (RJO Brabant United), Zoï van de Ven (FC Twente Voetbalacademie), Emma van der Vorst (CTO Amsterdam Talent Team), Danique de Vree (FC Twente Voetbalacademie), Noah Waterham (FC Twente Voetbalacademie), Ashleigh Weerden (CTO Amsterdam Talent Team), Danique Ypema (CTO Amsterdam Talent Team).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen