Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Forse zege Onder 16

KNVB Media
KNVB Media
7 juli 2014, 21:14

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar leed op het Nordic Tournament eerder twee nederlagen, maar haalde maandag fors uit tegen IJsland. Tegen de Scandinavischen kon de ploeg maar liefst zes keer met de armen omhoog en speelt het woensdag nu om plaats vijf.

Waar de formatie van Johan van Heertum en Maria van Kortenhof eerder nog met 0-1 en 0-3 klop kreeg van respectievelijk Engeland en thuisland Zweden, daar walste het nu over IJsland heen. ,,Een overwinning is natuurlijk ook wel eens lekker”, aldus Van Kortenhof. ,,En we speelden ook heel goed. Achterin stond het als een huis en we maakten nu eindelijk de kansen af. Vaak nog heel mooi ook.”

Al snel op de juiste koers

Want ondanks dat Onder 16 eerst nog wat kansjes miste, zette Kim van Velzen na zo’n tien minuten na een fraai opgebouwde aanval de bevrijdende 1-0 op het bord. ,,Ondanks dat we dit soort landen wel zijn ontgroeid, kan het tegen dit soort landen soms lang duren voordat een bal er ook in ligt. Daarom was het fijn dat dat nu snel gebeurde. Daarna moet je ze proberen kapot te spelen. We waren ook duidelijk fitter”, aldus Van Kortenhof, die zag dat haar formatie vlak voor de pauze een beslissend gat sloeg.

Zoï van de Ven schoot vier minuten voor rust in de verre hoek raak, waarna Emma van der Vorst op slag van rust de nekslag toebracht. Op zo’n 25 meter van het doel draaide ze open en knalde prachtig binnen.

Frisse tweede helft

Na de pauze hield Nederland de tegenstander onder druk, gaf het geen kans weg en bleef tot de slotfase aanzetten. De opgekomen centrale verdediger Frederique Nieuwland zorgde vijf minuten in de tweede helft al voor 4-0 en invaller Jamie Altelaar mikte vervolgens een vrije trap tegen de touwen (5-0).

Pien de Beer maakte vlak voor het einde misschien wel de mooiste van de avond. Na een dieptebal kapte de buitenspeelster twee tegenstanders uit, om de bal vervolgens kiezelhard in het doel te knallen. Van Kortenhof: ,,De keepster heeft die bal alleen maar horen suizen.”

Strijd om plaats vijf

Na de overtuigende overwinning strijdt de ploeg woensdag met Denemarken voor plaats vijf op het toernooi. ,,Denemarken is van het niveau Zweden en Engeland. Het is zaak dat we de stijgende lijn vasthouden en dan ook dit niveau halen.”

Statistieken:

Nederland - IJsland 6-0 (3-0).

Scoreverloop: 10. Kim van Velzen 1-0, 36. Zoî van de Ven 2-0, 39. Emma van der Vorst 3-0, 45. Frederique Nieuwland 4-0, 68. Jamie Altelaar 5-0, 74. Pien de Beer 6-0.

Nederland: Jacintha Weimar, Emma van der Vorst (48. Danique Ypema), Kay-Lee de Sanders, Aniek Nouwen (48. Nadine Noordam), Frederique Nieuwland, Vera ten Westeneind, Nathalie van de Heuvel (56. Jamie Altelaar), Silvie van der Plas (56. Maartje Looijen), Zoï van de Ven (40. Pien de Beer), Kim van Velzen, Nurija van Schoonhoven (62. Emma Huurman).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen