Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Selectie Speelsters onder 16 bekend

KNVB Media
KNVB Media
27 juni 2014, 12:00

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar treedt vanaf vrijdag 4 juli aan tijdens het Nordic Tournament in Zweden, waarvoor KNVB-coaches Maria van Kortenhof en Johan van Heertum onderstaande selectie bekend hebben gemaakt.

De eerste tegenstanders van Nederland zijn respectievelijk Engeland (vrijdag om 18.00 uur in Skarsjövallen, Ljunskile), het gastland (zaterdag 5 juli om 16.00 uur, Ivar Färg Arena in Henån) en IJsland (maandag 7 juli om 18.00 uur in Rimnersvallen, Uddevalla). Ook Duitsland, Finland, Denemarken en Noorwegen komen in Zweden in actie.

Elke deelnemer speelt eveneens op woensdag 9 juli, in één van de finalewedstrijden. De strijd om plaats zeven, de strijd om plaats vijf evenals de strijd om plaats drie begint om 13.00 uur, gevolgd door de finale in stadion Rimnersvallen in Uddevalla, waar de aftrap is om 18.00 uur.

De selectie, bestaande uit achttien speelsters, is als volgt:

Jamie Alterlaar (sv Diemen), Pien de Beer (sc ’t Zand), Nathalie van de Heuvel (CTO Eindhoven Talent Team), Emma Huurman (sv Overbos), Lize Kop (ASV de Dijk), Maartje Looijen (RKAVV), Fréderique Nieuwland (vv Spijkenisse), Nadine Noordam (Westlandia), Aniek Nouwen (sv Deurne), Silvie van der Plas (CTO Eindhoven Talent Team), Kay-Lee de Sanders (sc Buitenveldert), Nurija van Schoonhoven (FC Twente Voetbalacademie), Kim van Velzen (CTO Amsterdam Talent Team), Zoï van de Ven (vv Spijkenisse, foto), Emma van der Vorst (SVV Scheveningen), Jacintha Weimar (CTO Eindhoven Talent Team), Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team) en Danique Ypema (BVCB).

De lichting van vorig seizoen eindigde het Nordic Tournament van 2013 als zesde, terwijl de formatie Speelsters onder 16 van twee jaar geleden het toernooi als winnaar wist bij te schrijven. Het huidige Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar kwam dit seizoen 2013/’14 drie keer eerder in actie, op het UEFA WU16 Development Tournament in Portugal. Oostenrijk en Schotland waren eind februari beide met 2-1 te sterk, waarna Nederland dat toernooi afsloot met een 1-0 winst op Noorwegen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen