Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 eindigt met winst

KNVB Media
KNVB Media
24 februari 2014, 18:50

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar heeft het UEFA WU16 Development Tournament met een zege afgesloten. In het derde duel pakte het een 1-0 zege tegen Noorwegen.

,,Ze hebben het heel goed gedaan. Het was een verschrikkelijk hoog tempo en dat hielden ze goed vol. Ook is het prettig dat we de wedstrijd met een individuele actie hebben kunnen beslissen”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof, die zag dat eerder zowel Oostenrijk als Schotland te sterk waren.

Matige start

Toch moest Onder 16 er nog wel even inkomen. De ploeg startte slap en kon aanvallend eerst geen vuist maken. Na zo’n twintig minuten begon de zaak op stoom te komen, hoewel de eerste echt grote kans toch voor Noorwegen was. Nadat een Noorse aanvalster tussen drie verdedigers in het strafschopgebied omver was gelopen, mocht Noorwegen aanleggen vanaf elf meter. Doelvrouw Lize Kop had echter goed het zicht op de bal en dook hem knap uit het doel.

Bij Nederland zorgde vooral Pien de Beer voor het gevaar en de linksvoor zorgde op slag van rust dan ook voor de treffer. Op het door de lichte regen wat natte veld, maakte haar zuivere schuiver dusdanig snelheid dat hij onhoudbaar was voor de Noorse doelvrouw: 1-0.

Volop strijd

De tweede helft gaf met een compact verdedigend Onder 16 ongeveer eenzelfde spelbeeld als de eerste. Noorwegen speelde veel met de lange bal en werd vooral via spelhervattingen gevaarlijk. Onder 16 zette daar via veldspel nog wel wat kansjes tegenover. En omdat beide ploegen daarbij vol de strijd aangingen, werd er wel wat van het loopvermogen van de speelsters gevraagd.

,,De middenvelders moesten van strafschopgebied naar strafschopgebied en dat constant. Op het laatst zaten veel meiden er ook wel doorheen. Maar ze redden zich uiteindelijk toch nog goed”, aldus Van Kortenhof, die in Portugal samen met Johan van Heertum de leiding over het team heeft.

Leerzaam toernooi

Na de twee eerdere nederlagen sluit de ploeg het toernooi nu toch met een goed gevoel af. ,,Het lijkt echt op een EK-kwalificatiestrijd en ze hebben nu gemerkt wat er internationaal gevraagd wordt. Een aantal speelsters zei ook, wat gaat het snel en wat is dit een hoog niveau. Ze weten nu dat je tegen dit soort tegenstanders geen moment kunt verslappen. Daarom is dit echt een heel goed en heel leerzaam toernooi voor ze geweest.”

Statistieken:

Nederland - Noorwegen 1-0 (1-0).

Scoreverloop: 40. Pien de Beer 1-0.

Nederland: Fréderique Nieuwland (VV Spijkenisse), Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team), Nurija van Schoonhoven (FC Twente Voetbalacademie), Silvie van der Plas (CTO Eindhoven Talent Team), Emma Huurman (SV Overbos), Pien de Beer (SC ’t Zand), Glynnelle Ursule (CTO Amsterdam Talent Team), Aniek Nouwen (SV Deurne), Lize Kop © (ASV de Dijk), Nadine Noordam (Westlandia) en Maartje Looijen (RKAVV).

Wissels: 6. Demi ter Maat (FC Twente Voetbalacademie) voor Ten Westeneind, 40. Jacintha Weimar (CTO Eindhoven Talent Team) voor Kop, 40. Lisan van den Broek (JVOZ) voor Ursule, 55. Robin Verhoeven (FC Twente Voetbalacademie) voor Nouwen, 55. Nathalie van de Heuvel (CTO Eindhoven Talent Team) voor Noordam, 55. Wilan Gies Broesterhuizen (ARC) voor Van der Plas, 65. Mandy de Boer (SC Buitenveldert) voor Huurman, 65. Jody Schellekens (CTO Eindhoven Talent Team) voor Van Schoonhoven.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen