Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wederom verlies Vrouwen O-16

KNVB Media
KNVB Media
22 februari 2014, 18:32

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar startte het tweede duel van het UEFA WU16 Development Tournament sterk, maar trok opnieuw aan het kortste eind. Na het eerdere verlies tegen Oostenrijk was zaterdag Schotland met 1-2 te sterk.

,,We begonnen erg goed, maar we gingen hoe langer hoe meer mee in het onrustige spel van Schotland”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof, die samen met Johan van Heertum de honneurs waarneemt in Portugal.

Agressieve start

Al na drie seconden was het bijna raak voor Onder 16. Direct na de aftrap probeerde Aniek Nouwen het met een schot op goal. Op het zeer kleine veld verdween de bal maar net op het dak van het doel. Ook daarna bonsde Nederland nog wel een paar keer op de deur.

,,We hadden de Schotten redelijk onder controle en kwamen een paar keer goed door via de vleugels”, zei Van Kortenhof, die zag dat vooral het vroege storen van Onder 16 effect sorteerde. Na tien minuten leverde dat balbezit op voor Zoï van de Ven, die vanaf zo’n twintig meter uithaalde. Net als een dag eerder zorgde zij daarmee voor de enige Nederlandse treffer.

Onrust

Want kort na de 0-1 kopte Schotland een door Nederland doorgekopte vrije trap binnen. En ondanks dat Oranje kansen daarna nog meer kreeg, verzuimde het te scoren. De prima spelende Pien de Beer kreeg twee goede kansen en een strakke voorzet van Mandy de Boer werd voor het doel door zowel Glynelle Ursule als Jody Schellekens gemist.

Die laatste was kort voor tijd verantwoordelijk voor de zure tegentreffer. Haar blok op een Schotse aanvalster werd gezien als een overtreding, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Terwijl de Schotten daarbij geen fout maakten, moest Schellekens als gevolg van haar gele kaart tien minuten naar de kant. Het gebeurde eerder in het duel al Wilan Gies Broesterhuizen. De tijdstraf wordt bij het toernooi als experiment uitgevoerd.

Niet koelbloeding genoeg

,,Zij speelden het met sterke spelhervattingen en fysiek spel echt op zijn Schots”, aldus Van Kortenhof. ,,Ze probeerden niet eens op te bouwen, maar speelden alles direct naar voren. Wij vergaten daarbij ons eigen spel te spelen. We kregen voldoende kansen, maar waren niet in staat de trekker over te halen. Ook waren we verdedigend uiteindelijk te kwetsbaar.”

Maandag volgt de laatste wedstrijd van het toernooi. Noorwegen is dan de tegenstander.

Statistieken

Schotland-Nederland 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 10. Zoï van de Ven 0-1, 14. 1-1, 73. 2-1 (strafschop).

Gele kaart: Gies Broesterhuizen, Jody Schellekens (Nederland).

Opstelling Nederland: Glynnelle Ursule (CTO Amsterdam Talent Team), Kay-Lee de Sanders (SC Buitenveldert), Aniek Nouwen (SV Deurne), Demi ter Maat (FC Twente Voetbalacademie), Lize Kop (ASV de Dijk), Jody Schellekens (CTO Eindhoven Talent Team), Wilan Gies Broesterhuizen (ARC), Zoï van de Ven (VV Spijkenisse), Mandy de Boer (SC Buitenveldert), Nadine Noordam (Westlandia) en Lisan van den Broek (JVOZ).

Wissels:  47. Pien de Beer (SC ’t Zand) voor De Boer, 55. Amber Verspaget (CTO Eindhoven Talent Team) voor Ursule, 65. Silvie van der Plas (CTO Eindhoven Talent Team) voor Gies Broesterhuizen, 65. Nathalie van de Heuvel (CTO Eindhoven Talent Team) voor Noordam, 65. Emma Huurman (SV Overbos) voor Van de Ven.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen