Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zesde plaats voor Onder 16

KNVB Media
KNVB Media
6 juli 2013, 16:18

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar is bij het Nordic Tournament in IJsland als vijfde geëindigd. De winnaar van de editie van 2012 verloor zaterdag met 1-2 van Zweden de strijd om de vijfde en zesde plaats.

,,Dit was een selectie met weinig ervaring op het hoogste niveau. Ze staan hier bijvoorbeeld tegenover tegenstanders die sneller zijn dan zij. Dat zijn ze bij hun club niet gewend. Het was daarom een prima toernooi om te ervaren wat internationaal gevraagd wordt”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof in Vikingsvöllur.

Drie verliespartijen en een gelijkspel

De selectie wist donderdag weliswaar bijna een punt van Duitsland te pakken (0-1 verlies), maar een winstpartij uit het vuur slepen kon de ploeg niet. In het eerste duel tegen Finland werd in de slotminuut 1-2 verloren. Dinsdag konden tegen IJsland drie punten worden gepakt (2-2), maar ook toen moest Nederland een 2-0 voorsprong uit handen geven.

Ook tegen Zweden had er volgens Van Kortenhof een gelijkspel ingezeten, maar ook nu glipte het gelijkspel toch weer uit handen. Dat, nadat de ploeg goed terugkwam van een achterstand. Onder 16 kon op het met 4-4-2 spelende Zweden in eerste instantie niet goed vat krijgen en na tien minuten stond de ploeg dan ook al op achterstand.

Nadat het een aanval niet goed wegwerkte, raakte een schot van binnen het zestienmetergebied de hand van Maureen Sanders, waarna de bal op de stip ging. Lola Hoots, die vlak voor rust overigens geblesseerd het veld af moest, bleef kansloos.

Goede treffer Michelle Hendriks

Op slag van rust knikte Michelle Hendriks met haar kopbal uit een corner van Amber Mutsaers Onder 16 weer in de wedstrijd en in de tweede helft kon Oranje duidelijk mee met het spel van de Zweden. Een kopbal uit een corner van Zweden deed Nederland tien minuten voor tijd echter de das om.

IJsland eindigt het toernooi als laatste, omdat het van Engeland verloor. Finland eist plaats drie op na de winst op Noorwegen. Duitsland en Denemarken strijden om plaats een.

Statistieken

Nederland - Zweden: 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 15. 0-1 (strafschop), 40. Michelle Hendriks 1-1, 69. 1-2.
 
Opstelling:

Lola Hoots (De Dijk), Rebekka de Jong (CVV de Jodan Boys), Amber Mutsaers (Prinses Irene), Maxime Bennink (FC Twente), Yentl Abbing (CTO Amsterdam), Iris Achterhof (sc Heerenveen), Maureen Sanders (Reusel Sport), Vita van der Linden (sv Orion), Michelle Hendriks (CTO Amsterdam), Lisanne van Gurp (ATC’65 FC Twente) en Sabrine Ellouzi (FC Twente).

Wissels:

38. Paulina Quaye (SC Westervoort) voor Hoots, 51. Sisca Folkertsma (sc Heerenveen) voor Ellouzi, 51. Joska Stokkers (BVV Barendrecht) voor Mutsaers, 51. Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente) voor Hendriks, 66. Soraya Verhoeve (SV Nieuw Sloten) voor Achterhof, 73. Lysanne van der Wal (sc Heerenveen) voor De Jong.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen