Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 strijdend ten onder

KNVB Media
KNVB Media
4 juli 2013, 17:31

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar mocht bij het Nordic Tournament al strijdend lang hopen op een punt tegen Duitsland, maar de ploeg van Maria van Kortenhof ging vier minuten voor tijd toch nog ten onder: 0-1.

,,Ze hebben het nu echt goed gedaan. Daarom was het echt zonde dat het nu weer op het laatst misging. Dat is al de derde keer dit toernooi hè”, memoreerde Van Kortenhof aan het gelijkspel dat de ploeg in de slotminuut weg gaf tegen Finland (1-2 verlies) en de verspeelde zege tegen IJsland, toen het in de slotfase alsnog 2-2 werd.

Uitgeteld

Omdat Duitsland eerder in het toernooi zeer eenvoudig met 5-0 van Finland won, kon de winnaar van 2012 vooraf de borst al natmaken. Onder 16 zou vooral moeten tegenhouden. Van Kortenhof: ,,Het was ook een verschrikkelijk zware wedstrijd. Elke keer weer aanzetten, tegenhouden en andermans positie overnemen. Sommige speelsters waren na afloop helemaal uitgeteld. Daarom was dit een prima wedstrijd. Dan snappen ze wat op internationaal topniveau gevraagd wordt.”

En waar de gehele achterhoede, met een meer dan uitstekend keepende Paulina Quaye, tot aan het einde uitstekend stond, daar was Maxime Bennink aanvallend de opvallendste speelster. Twee keer kwam ze bij een uitval als een duveltje uit een doosje bijna tot een treffer. Na een kwartier nam zij enn pass van Lisanne van Gurp vol op haar slof en belandde hij in het doel, na een half uur was het bijna opnieuw raak. De eerste keer werd ze echter afgevlagd voor buitenspel, de tweede keer belandde de bal op de kruising.

Tijdrekken

,,Veel meer kansen kregen we niet, maar de Duitsers ook niet”, aldus Van Kortenhof, die zag dat speelsters nu veel meer de tijd namen bij spelhervattingen. Het bij een vrije trap tegen wegschoppen van de bal kwam Sisca Folkertsma vijf minuten voor het einde zelfs op geel te staan. Uit de vrije trap pakte Duitsland echter wel de treffer. De bal belandde bij de tweede paal, maar heel nipt achter de lijn.

,,Het was lastig te zien of hij er echt volledig overheen was. Maar daar heb je niks aan. De scheidsrechter telde hem. Echt jammer. Duitsland was duidelijk beter, maar de meiden hebben er echt stuk voor stuk voor gestreden. Ik kan niemand noemen die verzaakte. Het was echt een collectieve prestatie.”

Het elftal speelt nu zaterdag om 13.00 uur (Nederlandse tijd) om plaats vijf tegen Zweden.

Statistieken

Nederland-Duitsland 0-1 (0-0).

Scoreverloop: 76. 0-1.

Gele kaart: Sisca Folkertsma, Soraya Verhoeven.

Opstelling Nederland: Paulina Quaye (SC Westervoort), Lysanne van der Wal (sc Heerenveen), Amber Mutsaers (Prinses Irene), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Maxime Bennink (FC Twente), Yentl Abbing (CTO Amsterdam), Soraya Verhoeve (SV Nieuw Sloten), Maureen Sanders (Reusel Sport), Vita van der Linden (sv Orion), Sisca Folkertsma (sc Heerenveen) en Lisanne van Gurp (ATC’65 FC Twente).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen