Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 speelt finale Nordic Cup

KNVB Media
KNVB Media
12 juli 2012, 18:13

Foto: KNVB

De meisjes van Onder 16 jaar renden na het behalen van de finale van de Nordic Cup alle kanten van het veld op. De ploeg versloeg donderdag Denemarken met 2-0 en bereikte daarmee als poulewinnaar voor de tweede keer op rij de eindstrijd van het toernooi. Zaterdag volgt de finale tegen Zweden.

VIDEO: 2-0 zege op Denemarken

Na afloop van de zwaar bevochten zege konden de speelsters van Onder 16 hun geluk niet op. ,,Als je in zo’n zware poule eerste wordt en de finale haalt, dan is dat wel fantastisch voor die meiden natuurlijk”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof. Haar ploeg won met 2-0 van Noorwegen, speelde 2-2 tegen Duitsland en versloeg dus ook de Denen met 2-0.

Hard werken

Want ondanks de op het oog afgetekende zeges moest Onder 16 in alle duels alles uit de kast halen, om de overwinning over de streep te trekken. Van Kortenhof: ,,Ze hebben heel wat werk moeten verstouwen, maximale inzet getoond. Als je dan ook nog eens twee keer de nul kunt houden, dan doe je het goed. Ze hebben het echt prima gedaan hier.”

In tegenstelling tot de eerste twee duels, waarin de slotfases het meeste spektakel brachten, had Nederland ditmaal een pikstart. Binnen 10 minuten plaatste Jill Roord de bal na een corner van Sharon Bruinenberg met een geplaatst lobje behendig achter de Deense doelvrouw.

Onder druk

Dat gaf allerminst lucht, want het was voor Denemarken het sein om direct op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Opnieuw bleek de Oranje-achterhoede echter niet snel te buigen, waarbij vooral centrale verdediger Lucie Akkerman als cement tussen de Oranjemuur fungeerde en menig Deense aanval onschadelijk maakte.

De speelster van SO Soest zorgde aan de andere kant van het veld nota bene ook voor de definitieve beslissing, door twintig minuten voor het einde een vrije trap van Roord bij de tweede paal binnen te tikken.

Zweden

,,Terwijl we tot dan toe eigenlijk gelijkwaardig waren”, aldus Van Kortenhof. ,,Ook na de 1-0 kwamen we door de Deense druk al nauwelijks meer aan de eigen opbouw toe. Konden de bal niet lang in de ploeg houden. Maar vooral verdedigend stond het als een huis. Wijzelf konden niet veel meer creëren, maar we hebben na rust ook niets meer weggegeven.”

Zaterdag speelt Nederland de finale. Zweden is daarin de tegenstander door Frankrijk in de andere poule achter zich te houden. Van Kortenhof: ,,In 2011 verloren we de finale tegen Frankrijk. Dat is een wat meer voetballend land, dus dat geeft vaak de leukste wedstrijden. Maar heel veel maakt het niet uit.”

Statistieken:

Denemarken-Nederland 0-2 (0-1).

Scoreverloop: 10. Jill Roord (Quick ’20) 0-1, 70. Lucie Akkerman (Soest SO) 0-2.

Opstelling Nederland: Kelly Steen (Zuidland), Jessie Eikenhout (v.v. Zeelandia Middelburg), Lucie Akkerman (Soest SO), Inessa Kaagman (HVV Hollandia), Jip van Haaster (v.v. Schipluiden), Vivianne Miedema (sc Heerenveen), Jill Roord (Quick ’20), Lineth Beerensteyn (DHC), Suwi Numnuan (SSC '55), Sharon Bruinenberg (D’Olde Veste ’54) en Simone Kets (BAS).

Wissels: 57. Jessie van Leeuwen (RKAVV) voor Numnuan, 60. Laura Strik (RKSV Margriet) voor Bruinenberg, 74. Suzanne Admiraal (ADO ’20) voor Kets.

Exclusieve Oranjevideo's!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen