Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 in finale Nordic Cup

KNVB Media
KNVB Media
7 juli 2011, 23:06

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar heeft na een spannend duel met Denemarken de finale van het Nordic Tournament bereikt. In de directe strijd om de eerste plaats in de poule versloeg Oranje donderdag Denemarken met 1-0. Vivienne Miedema besliste het dueltwee minuten voor tijd.

Uitgelaten vierden de speelsters hun feestje na het behalen van de finaleplaats van het sterk bezette Nordic Cup. Het hoog aangeschreven toernooi wordt elk jaar in een ander Scandinavisch land gehouden, ditmaal Finland.

Door de verdiende overwinning in Keuruu maken de speelsters sinds lange tijd weer eens kans op een toernooizege. Precies vijftien jaar geleden won Nederland de Nordic Cup namelijk voor het laatst. ,,En ik geloof dat we sindsdien ook niet meer in de finale hebben gestaan”, vermoedt KNVB-coach Maria van Kortenhof, in de wetenschap dat het team met Annemieke Griffioen en Daphne Koster in 1996 voor het laatst de cup greep.

Ontlading groot

,,De ontlading was daarom natuurlijk ontzettend groot. Zeker omdat we zo laat scoorden. Voor die meiden is zo’n laat doelpunt natuurlijk fantastisch. Voor een coach is dat minder leuk. Echt lekker zit je niet op de bank”, aldus Van Kortenhof die liefst 78 minuten een duidelijk sterker Oranje had gezien aanvallen, maar dat niet omgezet zag in doelpunten. ,,We hebben gedurende de wedstrijd wel vijf, zes opgelegde kansen gehad. Aan het begin al direct twee. Je hoopt dan steeds dat het goed komt, maar het duurde heel lang.”

Nederland kwam furieus uit de startblokken en had al snel zicht op het voor de poulewinst benodigde doelpunt. Onder 16 zette Denemarken direct onder druk en was via Kim Zethof en Kim Mourmans dichtbij de openingstreffer. Zij kwamen echter een teen tekort om Oranje al vroegtijdig naar de finale te schieten. 

Sibon-goal

Na bijna een half uur voetbal in een zeer hoog tempo moest Oranje het ritme wat terugschroeven, maar bleef nog altijd de bovenliggende partij. Toen het doelpunt uitbleef voegde Van Kortenhof een vierde spits toe aan de aanval. Na een zenuwslopende slotfase schoot Miedema tot vreugde van het Oranjekamp na een voorzet van Kuijpers alsnog uit de draai met links binnen.

Van Kortenhof: ,,Weer echt zo’n Gerald Sibon-goal zoals zij er heel vaak maakt. Met haar rug naar het doel en dan vanuit je tegenstander wegdraaien en afmaken. Denemarken speelde daarna nog een alles of niets en toen werd het toch nog even spannend, maar gelukkig hebben we de wedstrijd over de streep getrokken.”

In de finale wacht Frankrijk, dat in de poule Duitsland, Noorwegen en IJsland achter zich liet.

Volg ons ook op Twitter!

  


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen