Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Speelsters onder 15 speelt gelijk tegen VS

Welmoed de Lang
KNVB Media
13 juni 2018, 9:15

KNVB-coach Marleen Wissink zag Onder 15 in de slotseconden de overwinning weggeven tegen VS. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 heeft revanche genomen na de 2-1 nederlaag van zondag tegen Verenigde Staten. Dinsdag eindigde het tweede duel in een 2-2 gelijkspel. Op het veld van sc Woerden scoorden de Amerikanen pas enkele seconden voor tijd de gelijkmaker.

“De meiden mogen echt trots zijn wat ze in deze twee wedstrijden hebben laten zien”, vond KNVB-coach Marleen Wissink. “Spelen tegen een tegenstander van dit niveau is een ontzettende uitdaging voor ze. Dat hebben ze echt heel goed gedaan.” 

Spelen tegen een tegenstander van dit niveau is een ontzettende uitdaging voor de meiden. Dat hebben ze echt heel goed gedaan

De gasten begonnen dinsdag, net als in het eerste treffen, aanvallend en met snelle, korte combinaties via de zijkanten speelde de ploeg zich behendig richting het Oranjedoel. Wissink: “Hun spel was flitsend. Alles ging bij hun sneller dan onze meiden gewend zijn. Ze moesten het langer volhouden, beter verdedigen en beter aanvallen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze dat heel goed hebben ingevuld.”

Fraaie openingstreffer

De ploeg speelde zeker na rust veel minder schuchter met als gevolg dat Nederland ook vaker op de andere speelhelft te vinden was. En nadat Oranje via Evi Maatman zondag niet verder kwam dan een aansluitingstreffer, nam het nu krap een kwartier na rust brutaal de leiding. Esmee Brugts legde na een paar eerdere handige acties met een mooie beweging een paar verdedigers in de luren en lobde de bal fraai over de doelvrouw.

“Zondag stonden we in de rust al achter en nu was het nog 0-0. We zeiden in de kleedkamer al tegen elkaar, vandaag kunnen we echt winnen”, aldus centrale verdediger Fenna Meijer, die in de eerste helft een bal van de lijn haalde en met de rest van de achterhoede uitstekend functioneerde. “We hebben de beelden van zondag bekeken en daar van geleerd. Het stond achterin goed, ja”, aldus Meijer, die met haar ploeg geen verweer had toen de uiterst vaardige Ally Sentnor richting doelvrouw Eline Wullms ging en al snel na de openingstreffer de 1-1 maakte.

Opnieuw een voorsprong

We zeiden in de kleedkamer al tegen elkaar, vandaag kunnen we echt winnen

Nederland liet zich echter niet van de wijs brengen en het spel werd ontspannener, speelsters durfden combinaties aan te gaan en speelden met meer lef. De treffer van Isabelle Hoekstra kwam daar ook uit voort. De invalster ging vol door op een lange bal, waarbij de Amerikaanse doelvrouw  weliswaar eerder was, maar zij schoot vol tegen de voet van Hoekstra. De bal belandde zo in het Amerikaanse doel: 2-1.

“We wisten dat onze kracht met onze snelle mensen voorin lang”, wist de 15-jarige Meijer, die in de jongens C1 van ONS Sneek speelt. In de laatste van de liefst vijf minuten blessuretijd volgde echter toch nog de Amerikaanse gelijkmaker, doordat de tot dan toe uitstekend keepende Wullms de bal bij een vrije trap door haar handen liet glippen. “Dat is het leven van een keeper, ik praat uit ervaring”, lachte Wissink, de vroegere doelvrouw van het Nederlands elftal, als een boer met kiespijn. “Hoe bitter het ook is. Je moet het ervaren en er weer van leren. En nogmaals, verder hebben de meiden het fantastisch gedaan.”

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van Nederland - Verenigde Staten

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen