Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Speelsters onder 15 verliest van sterker Duitsland

Welmoed de Lang
KNVB Media
19 april 2018, 8:45

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 heeft het woensdag in Rijssen af moeten leggen tegen Duitsland; 0-3. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 heeft het woensdag in Rijssen af moeten leggen tegen Duitsland. Oranje kon de opponent een half uur van zich afhouden, maar na een onfortuinlijke tegentreffer was Duitsland los en won het uiteindelijk met 0-3. “Duitsland was dreigend en wij hadden het moeilijk”, zag ook KNVB-coach Marleen Wissink.

Waswäre wenn, zeggen ze in Duitsland he. Daar heb je niks aan

In de voor alle Oranjespeelsters eerste interland was het duidelijk even wennen. Onder 15 had moeite om durf te tonen tegen het fysiek sterke Duitsland en de Oosterburen hadden dan ook duidelijk de meeste dreiging. Toch was de eerste grote kans voor Oranje. Linksbuiten Isabelle Hoekstra legde de bal panklaar voor Maxime Snellenberg, die de bal goed plaatste, maar de Duitse goalie plukte het schot knap uit de kruising.

Gelederen gesloten

“De keuze was prima om hem in de hoek te spelen. Ook de uitvoering was goed, maar niet goed genoeg. Als we die gemaakt hadden, had het er inderdaad wellicht anders uitgezien. Maar ja, waswäre wenn, zeggen ze in Duitsland he. Daar heb je niks aan”, aldus Wissink, die jaren bij 1. FFC Frankfurt keepte.

Ondanks het vele balbezit van Duitsland, kon Onder 15 in het eerste half  uur de gelederen goed gesloten houden en kreeg de formatie van oud-international Bettina Wiegmann geen echte kansen. Na ruim een half uur had Natasha Kowalski dan ook de rug van een Oranjeverdediger nodig om de bal met een boog onhoudbaar achter verraste Eline Wullms te laten belanden: 0-1.

Tegendoelpunten 

Duitsland was te goed vandaag

“Tot dan toe hielden we het goed dicht. Misschien dat we na dat tegendoelpunt wat teleurgesteld waren waardoor Duitsland snel 0-2 kon maken. Ik denk ook dat Duitsland er daarna nog extra voor ging”, aldus aanvoerder Stella Keun.

Ria Clara Fröhlich maakte twee minuten later en net voor rust namelijk 0-2 en Franziska Kett vlak na de pauze 0-3. Wissink: “De eerste tegengoal was ongelukkig, maar de 0-2 kwam te snel daarna en 0-3 ook. De speelsters waren bereid ontzettend hard te werken en er energie in te steken, maar Duitsland was te goed vandaag.”

Verenigde Staten

Duitsland oefende eerder al tegen de Verenigde Staten (1-6 verlies) en België (8-1 winst) en dat verschil in ervaring was te zien. “Vergeet niet dat Duitsland niet de eerste beste tegenstander is en daarnaast zitten er ouders, opa’s, oma’s en broertjes en zusjes op de tribune. Dat doet iets met speelsters, dat is logisch op deze leeftijd.”

Toen we het veld op liepen en de toeschouwers klapten kreeg ik al kippevel en dat had ik tot en met het volkslied

Nederland oefent zelf op 10 en 12 juni ook nog tegen de VS. “Zij hebben ruim van Duitsland gewonnen, dus dat wordt een hele zware wedstrijd. Nog een stapje hoger”, aldus de 14-jarige Keun, die haar eerste interland als zeer bijzonder had ervaren. “Toen we het veld op liepen en de toeschouwers klapten kreeg ik al kippevel en dat had ik tot en met het volkslied. Ik kan zelf nog nauwelijks geloven dat ik nu mijn eerste interland heb gespeeld. Heel mooi om mee te maken.”

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen