Speelsters onder 15 geeft België geen kans

KNVB Media
KNVB Media
27 mei 2017, 8:30

KNVB-coach André Koolhof zag zijn team een prima wedstrijd afwerken tegen België. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 maakte vrijdag tegen België een sterke indruk en won de oefeninterland met 0-2. “Ik heb een heel positief ingesteld Nederland gezien. Met kracht, explosiviteit en heel volwassen spel. Ik ben heel erg tevreden”, aldus KNVB-coach André Koolhof.

Wachten om op het juiste moment het middenveld in te spelen, goed omgaan met wat er zich aandiende, Koolhof zag dat zijn speelsters in de toch warme omstandigheden steeds uitstekend bij de les bleven. “Normaal zie je in deze leeftijdscategorie dat het spel nog wel eens wisselvallig kan zijn. Maar ik heb ze geen seconde zien verslappen. België heeft geen kans gekregen. Ze kwamen helemaal niet in het stuk voor”, aldus Koolhof.

‘Bijna iedereen heeft wel een kans gehad’

In het verleden had je vaak elf goede speelsters en werd het daarna toch wel minder. Nu was de tweede groep minimaal net zo goed

Zijn ploeg startte dus goed zette na ruim een kwartier ook de terechte treffer op het bord. Anna Hightower zette samen met Dana Foederer zelf de aanval op en drukte uiteindelijk vanaf zo’n achttien meter af. Oranje had zowel voor als na rust nog vier flinke mogelijkheden en daarnaast nog een lading halve kansen, maar pas na de pauze volgde de tweede treffer. Liham Abali zette aan de linkerkant goed door in het strafschopgebied en legde de bal terug vanaf de achterlijn. Lotje de Keijzer, die eind april tegen Ierland ook al twee keer succesvol was, rondde vervolgens af.

“Ik denk dat we in totaal inderdaad wel acht of tien doelpunten hadden kunnen maken, bijna iedereen heeft wel een kans gehad”, aldus Koolhof, die in de tweede helft met een vrijwel geheel vers elftal startte. “In het verleden had je vaak elf goede speelsters en werd het daarna toch wel minder. Nu was de tweede groep minimaal net zo goed. Ze konden minimaal net zo veel druk geven en ook verdedigend was het prima.”  

Fitheid, bereidheid en plezier

Na ontmoetingen met Ierland (6-0 winst) en Duitsland (2-1 verlies) was dit voor Onder 15 de laatste interland van het seizoen. De ploeg liet zich daarin dus prima gelden. “België won eerder nog van Engeland en het is niet zo dat ze nou totaal niet fit oogden. Maar wij lieten ze gewoon helemaal niet in hun spel en zelfs maar over de middenlijn komen. Dat zegt veel over onze fitheid, bereidheid en het plezier dat de speelsters hebben. Ze bleven tot het einde gaan. Heel positief.”

StatistiekenBekijk de statistieken van Onder 15 - België.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven