Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

O15 gelijk tegen Tsjechië

KNVB Media
KNVB Media
28 maart 2016, 12:00

Onder 15 bleef tegen Tsjechië steken op 0-0. - Foto: KNVB Media

Het Nederlandse elftal voor speelsters onder 15 jaar is op Paasmaandag de eerste van twee oefeninterlands tegen Tsjechië met een 0-0 gelijkspel gestart. “We waren aan elkaar gewaagd en het is dus een terechte uitslag”, oordeelde KNVB-coach Marleen Wissink. Woensdag staat in Praag de tweede editie op het programma.

“Het was een leuke wedstrijd, met een sterke tegenstander,  hartstikke goed voor de ervaring, ook al omdat Tsjechië in een hele andere formatie speelde, dan ze gewend zijn. We kijken uit naar woensdag”, aldus de opgetogen Wissink, wiens formatie voor rust weliswaar verzorgd positiespel speelde, maar dat niet direct in uitgespeelde kansen kon omzetten.

Enthousiasme

Tsjechië groef zich met een 4-4-2 systeem zeker niet in, maar ook het thuisland kwam niet tot hele grote doelpogingen. Later ging de ploeg met 4-1-4-1 iets meer op de counter spelen en werd de ploeg een enkele keer wat gevaarlijker. Onder 15 bleef het proberen, maar vergat in haar enthousiasme nog wel eens de uitvoering.

“Ze wilden koste wat kost winnen en waren daarbij zo in hun element dat ze alles op het hoogste tempo wilden doen. Dat maakte dat we te onrustig speelden”, aldus Wissink, in het zonnetje naast een prima grasmat. “De omstandigheden zijn hier prima. Tsjechië onder 17 heeft zich ook geplaatst voor het EK. Dat geeft ook wel aan dat het vrouwenvoetbal hier in ontwikkeling is”, aldus Wissink, over het land waarvan de vrouwen nummer 31 van de wereld staan.

‘Prima ervaring’

In de laatste fase konden noch het thuisland, noch Nederland echter doordrukken, ook al omdat door de vele wisselingen het ritme deels uit de wedstrijd verdween. “Maar al met al een prima ervaring voor die meiden.”

Woensdag 30 maart speelt Onder 15 nog een keer tegen Tsjechië, aanvang 11 uur.

Statistieken

Tsjechië – Nederland: 0-0 (0-0).

Nederland: Nienhuis, Kagie (54. Carleer), Van Koot, Jansen, Dijsselhof (41. Hendrix), Van Veldhoven, Van Olst (41. Tromp), Bayings (54. Ahamad), Knol (63. Jongbloed), Van der Westeringh (63. Van der Velde), Leuchter.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen