Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Selectie O-15 oefenduel met Engeland

KNVB Media
KNVB Media
23 mei 2014, 16:47

Foto: KNVB

De selectie van het Nederlands elftal voor speelsters onder vijftien jaar voor de aankomende oefeninterland tegen Engeland, is bekend. De ontmoeting staat in de agenda op vrijdag 30 mei, om 13.00 uur op Sportpark Wolfskamer in Huizen, thuishaven van HSV De Zuidvogels.

Voor dit treffen heeft KNVB-coach Johan van Heertum deze achttien speelsters opgeroepen: 

Jamie Altelaar (sv Diemen), Sophie Cobussen (DIO'30), Romy Dalebout (DWO), Eva van Deursen (RKVVO), Kayleigh van Dooren (RKVVO), Fieke Hendriks (FC Twente), Bente Jansen (FC Twente), Lara Kasbergen (NLC'03), Daphne Nierop (DSS), Fréderique Nieuwland (Spijkenisse), Aniek Nouwen (sv Deurne), Dayna Schra (FC Twente), Joëlle Smits (OJC Rosmalen), Zoï van de Ven (Spijkenisse), Emma van der Vorst (svv Scheveningen), Danique de Vree (FC Twente), Noah Waterham (ASC'62) en Danique Ypema (BVCB).

Behalve op 30 mei, staat er overigens ook op 28 mei een oefenwedstrijd (geen officiële interland) van Speelsters onder 15 tegen de Engelsen op het programma, maar dan in besloten sfeer. Deze wedstrijden vormen voor dit nationale team de laatste duels van het seizoen. Van Heertum: “Na een uitstekende wedstrijd tegen België en een veel mindere tegen Duitsland, is het de vraag hoe de speelsters nu omgaan met de speelstijl van Engeland. De Engelsen voetballen gewoonlijk opportunistisch, hanteren gauw de lange bal en zetten snel en voortdurend druk. Ik ben nieuwsgierig of het ons team lukt om ‘daar onderuit’ te voetballen en snel de juiste oplossing te vinden. In de voorbereiding besteden we hieraan dan ook veel aandacht.”

De huidige lichting Speelsters onder 15 kwam dit seizoen twee keer eerder in actie. Eind maart debuteerde de ploeg op het internationale toneel in een uitwedstrijd tegen België. Hierin overklaste Nederland de generatiegenoten uit België volledig door met 6-0 te winnen. Joëlle Smits (OJC Rosmalen) en Eva van Deursen (RKVVO) scoorden beiden twee keer, terwijl de invallers Bente Jansen (FC Twente) en Daphne Nierop (DSS) eenmaal trefzeker waren. In de daaropvolgende interland, op 23 april in Rijssen, was daarentegen de tegenstander veruit de bovenliggende partij: Nederland ging tegen Duitsland met 1-6 ten onder. Namens ons land scoorde toen andermaal Smits.

Kaartverkoop

De wedstrijd op 30 mei in Huizen is voor een aantrekkelijke prijs te bezoeken. Tickets voor deze oefeninterland zijn verkrijgbaar via oranjeinterland@hsvdezuidvogels.nl (vermeld hierin ook om hoeveel kaarten het gaat) en op trainingsavonden en in het weekend in de kantine. De prijs van een tribunekaartje bedraagt € 3,00, een staanplaats kost € 2,00. Voor groepen geldt een speciaal actietarief. Wie met tien of meer personen de wedstrijd bezoekt, betaalt € 1,00 voor een staanplaats.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen