Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fikse nederlaag Onder 15

KNVB Media
KNVB Media
23 april 2014, 19:22

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 liep woensdag tegen Duitsland tegen een fikse nederlaag aan. In Rijssen, waar het samen met Onder 17 een dubbele interland speelde, kreeg de ploeg met 1-6 klop.

,,Zij waren fitter, explosiever en zetten constant druk. Daarnaast zijn alle acties bij Duitsland, nadat ze de bal veroverd hebben, direct naar voren gericht. Daar waren we niet tegen opgewassen", aldus KNVB-coach Johan van Heertum, die met zijn ploeg eind maart in en tegen België nog een denderende 0-6 zege boekte.

Snelle achterstand

Door die ruime zege was er enig vertrouwen dat ook tegen topland Duitsland goed tegenstand kon worden geboden. Desondanks lag de bal al na twee minuten in het Nederlandse net. Onder 15 leek te veel onder de indruk van de opponent van naam. Bij de eerste Duitse aanval mocht Jule Bäcker door weinig attent ingrijpen van de achterhoede ongehinderd richting doelvrouw Danique de Vree en afronden.

,,Ik dacht dat de keeper zou uitkomen", aldus aanvoerder en centrale verdediger Frederique Nieuwland. ,,Daarnaast stonden we nog een beetje te dromen. Misschien dat het de nervositeit was. Je weet dat het een heel moeilijke wedstrijd gaat worden. In 2013 was het 0-8."

Schade voor rust beperkt

Na van de eerste schrik bekomen te zijn, kon Onder 15 Duitsland heel even wat tegenstand bieden. Het kwam tegen de solide opgestelde Duitse verdediging aanvallend echter steeds te kort. De ploeg kon voor rust nauwelijks een uitgespeelde kans creëren en na een counter kon Duitsland Onder 15 via Tanja Pawollek opnieuw verrassen: 0-2.

Na de pauze was het spelbeeld hetzelfde. Duitsland was vaardiger, sterker en sneller. Met name Janina Minge, de nummer tien, strooide met uitgekookte en volwassen steekpassjes. De Duitse aanvoerder reageerde ook attent toen De Vree bij een schot nog fraai leek te redden. Toen de bal via de paal terugkwam, schoot de middenvelder de bal koel in het lege doel: 0-3.

Na ruim een uur maakte Giulia Gwinn met een schot vanaf rechts 0-4, waarna Minge opnieuw attent reageede voor de 0-5. De ingevallen Kristin Kögel, een kop kleiner dan iedereen op het veld, maakte later nog 1-6.

‘Na rust waren we snel gezien’

,,Je wilt zo’n wedstrijd natuurlijk graag winnen. Toen we met 0-2 de rust ingingen dacht ik ook nog, wie weet kunnen we in de tweede helft nog wat terugdoen. Maar toen het zo snel 0-3 en 0-4 was, wist ik dat we dat wel konden vergeten. Hun loopacties, het doorbewegen, het ging allemaal veel te snel voor ons", aldus Nieuwland.

Bij Oranje kwam het enige gevaar van Joelle Smits. Net na de 0-3 kreeg ze na een pass van Noah Waterham geheel vrijstaand bal niet onder controle en even later redde de Duitse doelvrouw op haar inzet. Haar derde poging, na zeventig minuten, rondde ze, op snelheid met een verdediger naast zich, wel prima af.

Van Heertum: ,,Ze hebben het spelen tegen een veel betere tegenstander nu ervaren. Er staan nog twee oefeninterlands tegen Engeland op het programma. Een mooie uitdaging om het dan beter te doen."

Statistieken

Nederland-Duitsland 1-6 (0-2)

Scoreverloop: 2. Bäcker 0-1, 21. Pawollek 0-2, 50. Minge 0-3, 60. Gwinn 0-4, 68. Stolze 0-5, 70. Joelle Smits 1-5, 71. Kögel 1-6.

Opstelling Nederland: Danique de Vree, Fieke Hendriks (58. Danique Ypema), Aniek Nouwen, Fréderique Nieuwland, Jamie Altelaar, Eva van Deursen (68. Daphne Nierop), Noah Waterham, Zoï van de Ven, Joëlle Smits, Emma van der Vorst (34. Dayna Schra) en Bente Jansen (58 Anne Bhagerath).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen