Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Puike zege Onder 15

KNVB Media
KNVB Media
26 maart 2014, 20:10

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar heeft woensdag in en tegen België een overtuigende overwinning behaald. Op het sportcentrum van de Belgische voetbalbond won het de oefeninterland met maar liefst 0-6. Joëlle Smits en Eva van Deursen scoorden beiden twee keer.

,,België heeft ook wel wat kansjes gehad, maar het was zeker niet geflatteerd”, oordeelde KNVB-coach Johan van Heertum tevreden. ,,We hebben vooraf aangegeven doelgericht aan te vallen. Er waren dan ook uitstekende aanvallen bij, met prima doelpunten.”

‘Doelgericht spelen’

Vooral over de afwisseling in de aanvallen was Van Heertum te spreken. Dan ging de aanval over de flanken, dan weer met een steekpaas door het centrum of met een bal achter de defensie. Na tien minuten was het dan ook al raak voor Onder 15.

Joëlle Smits schoot vanaf de rand zestien binnen. Ook de 0-3 vlak voor de pauze kwam van de voeten van de centrale spits. Van Heertum: ,,Alles wat zij doet is heel erg doelgericht, haar lopenacties, haar balaanname. En ze heeft het vermogen zich vrij te spelen. Echte spitskwaliteiten.”

‘Ook de middenvelders deden goed mee’

Eva van Deursen deed met twee treffers eveneens een duit in het zakje. De rechter middenvelder schreef de 0-2 (schot van binnen de zestien) en 0-4 (afstandsschot) vlak na rust, op haar naam. ,,Het was goed te zien dat niet alleen de aanvallers scoorden, maar ook de middenvelders steeds goed doorkwamen. Eva kwam er een aantal keer precies op het juiste moment  overheen.”

De ingevallen spits Bente Jansen (0-5) en rechter middenvelder Daphne Nierop (0-6) voerden de score vervolgens nog wat op. Hoewel de Zuiderburen twee keer de lat raakten, was het overwicht van Oranje groot. De ploeg miste nog vier, vijf goede mogelijkheden. Dat terwijl de landen in de afgelopen jaren vaak goed aan elkaar gewaagd waren. ,,Het verschil had dus nog groter kunnen zijn. Dat zegt wat over onze lichting en die van België”, aldus Van Heertum.

Duitsland volgende treffen voor Onder 15

Op woensdag 23 april staat voor Onder 15 in Rijssen (16.00 uur) de ontmoeting met Duitsland op het programma. Locatie is Sportpark De Koerbelt, het terrein van Excelsior’31. Kaarten kosten dan € 2,00 en voor groepen vanaf tien personen € 1,00 per persoon, waarbij de tickets tevens recht geven voor toegang tot de interland van het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar, om 19.00 uur op hetzelfde terrein, tegen Zweden. Dit laatste duel vormt de eerste van twee achtereenvolgende oefeninterlands van de formatie van KNVB-coach Maria van Kortenhof. Meer informatie over de kaartverkoop is te vinden op onsoranje.nl en excelsior31.nl.

Statistieken:

België – Speelsters onder 15: 0-6 (0-3).

Scoreverloop: 10. Smits 0-1, 34. Van Deursen 0-2, 38. Smits 0-3, 43. Van Deursen 0-4, 79. Jansen 0-5, 80. Nierop 0-6.

Opstelling Nederland: Romy Dalebout (41. Aukje van Seijst), Kayleigh van Dooren (41. Fieke Hendriks), Aniek Nouwen (41. Danique Ypema), Fréderique Nieuwland, Jamie Altenaar, Eva van Deursen (46. Daphne Nierop), Noah Waterham (41. Victoria Pelova), Zoï van de Ven (46. Dayna Schra), Joëlle Smits (41. Bente Jansen), Emma van der Vorst, Anne Bhagerath.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen