Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Debuut voor speelsters Onder 15

KNVB Media
KNVB Media
20 maart 2014, 21:05

Foto:

KNVB-coach Johan van Heertum heeft de selectie bekendgemaakt van het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar, dat op woensdag 26 maart aantreedt in en tegen België. Op de accommodatie van NVC Tubize is de aftrap om 16.30 uur. Het is voor dit nationale Onder 15-team de dertiende ontmoeting in de historie met de zuiderburen. Voor de speelsters van de huidige lichting is het hun allereerste interland ooit.

De selectie bestaat uit deze achttien speelsters:

Jamie Altelaar (sv Diemen), Anne Bhagerath (FC Twente), Romy Dalebout (DWO), Eva van Deursen (RKVVO), Kayleigh van Dooren (RKVVO), Fieke Hendriks (FC Twente), Bente Jansen (FC Twente), Daphne Nierop (ZCFC), Fréderique Nieuwland (Spijkenisse), Aniek Nouwen (sv Deurne), Victoria Pelova (Concordia), Dayna Schra (FC Twente), Aukje van Seijst (sv Kadoelen), Joëlle Smits (OJC Rosmalen), Zoï van de Ven (Spijkenisse), Emma van der Vorst (svv Scheveningen), Noah Waterham (ASC'62) en Danique Ypema (BVCB).

Talentvol

Van Heertum: ,,De speelsters zullen in België voor het eerst ervaren wat het is om international te zijn. De aankomende ontmoeting is voor vrijwel allen van hen bovendien überhaupt de eerste echte ervaring met internationaal voetbal. Traditioneel gezien is België voor onze kersverse internationals de eerste tegenstander. De indruk die we na onze eerste activiteiten hebben van onze nieuwe lichting, is dat deze talentvol is. De speelsters beschikken echt over duidelijke kwaliteiten. In elke linie hebben we iemand die het verschil kan maken. We hopen het tegen de Belgen alvast te zien.”

De laatste keer dat beide nationale landenteams elkaar troffen, was in juni 2013. De Nederlandse ploeg won toen met 3-0 in eigen huis, waarmee de onderlinge balans tot dusver uitkomt op tien keer winst voor ons land en tweemaal verlies, in twaalf ontmoetingen.

Kaarten

Speelsters onder 15 verschijnt op woensdag 23 april ook in Rijssen. Aldaar staat om 16.00 uur de ontmoeting met Duitsland op het programma. Locatie is Sportpark De Koerbelt, het terrein van Excelsior’31. Kaarten kosten dan € 2,00 en voor groepen vanaf tien personen € 1,00 per persoon, waarbij de tickets tevens het recht geven van toegang tot de interland van het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar, om 19.00 uur op hetzelfde terrein, tegen Zweden. Dit laatste duel vormt de eerste van twee achtereenvolgende oefeninterlands van de formatie van KNVB-coach Maria van Kortenhof. Meer informatie over de kaartverkoop is te vinden op onsoranje.nl en excelsior31.nl.

Voor de tweede interland van Speelsters onder 17 tegen Zweden, op vrijdag 25 april om 12.00 uur eveneens in Rijssen, is de toegang gratis. Ook de aanstaande ontmoeting van Onder 15 met België in Tubize is gratis te aanschouwen.

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen