Onder 15 countert naar zege

25 mei 2013, 19:49

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar heeft de eerste van twee oefeninterlands tegen België gewonnen. In het Belgische Braine l’Alleud werd het zaterdag 1-3. ,,Een goede uitslag’’, aldus KNVB-coach Marleen Wissink. ,,Maar voetballend zijn er nog wel wat puntjes voor verbetering.’’

Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden, kon Onder 15 niet van meet af aan het initiatief pakken. Hoewel het spel voor rust van beide kanten rommelig was, waren de beste kansen toch duidelijk aan de kant van de Belgischen te bespeuren.

De ploeg startte de tweede helft echter duidelijk beter, waarbij Kim van Velzen al na vier minuten met een onhoudbaar afstandsschot de ban brak. ,,We hadden in de tweede helft ook beter grip op de Belgen. Het spel kan nog altijd beter, maar nu kregen wij in ieder geval zelf ook meer kansen”, aldus Wissink. Haar ploeg besliste het duel uiteindelijk met twee counters.

Geknokt

Een kwartier voor tijd maakte Jent Bakker een uitval af, waarna Nathalie van den Heuvel zes minuten voor het einde het duel in het slot gooide. De Belgische treffer in de slotminuut was slechts voor de statistieken.

,,De meiden hebben er van de eerste tot de laatste minuut voor gestreden en hebben zich echt terug in de wedstrijd geknokt. Dat was prima”, aldus Wissink, die België zondag bij de Jeugdvoetbaldag op het veld van vv Naaldwijk om 16 uur opnieuw treft. ,,We gaan de beelden van deze wedstrijd weer bekijken en gaan dan opnieuw een plan van aanpak verzinnen.”

België - Nederland 1-3 (0-0). 44. Kim van Velzen 0-1, 65. Jent Bakker 0-2, 74. Nathalie van den Heuvel 0-3, 80. 1-3.