Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Pak slaag voor Speelsters O-15

KNVB Media
KNVB Media
17 april 2013, 21:29

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar kreeg woensdag een forse dreun van Duitsland. De ploeg kwam in een tweeluik tegen Engeland een week eerder nog tot één winstpartij, maar kreeg in het Duitse Kevelaer nu met maar liefst 8-0 klop.

,,Duitsland was een maat te groot. Ze waren op alle fronten beter”, oordeelde KNVB-coach Marleen Wissink. ,,Duitsland is voetballend verder, fysiek sterker en zijn niet alleen als team beter, maar beschikken ook over meer individuele kwaliteiten. We hebben het lastig gehad.”

Snelle achterstand

Onder 15 keek dan ook al binnen negen minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Duitsland stoorde de opbouw van Nederland vroegtijdig en nam vervolgens steeds het spel over. Het thuisland bouwde de score voor rust dan ook al uit naar 4-0.

,,In de periode kort na rust probeerden we het nog te herstellen en kregen we een beetje grip op de wedstrijd. Totdat we opnieuw een tegendoelpunt kregen. Daarna waren we het weer helemaal kwijt”, aldus Wissink, over de 5-0 die viel na krap een uur spelen.

Onder 15 kwam gedurende het duel niet verder dan een hoekschop en een schot op doel. Dat, terwijl tegen Engeland dus, na een verliespartij, nog een 1-0 zege kon worden afgedwongen. ,,Maar het tempo waarin Duitsland speelde lag vele malen hoger. Het is echt de internationale top die we hier gezien hebben.”

Opstelling: Lize Kop (Fortuna Wormerveer), Lisan van den Broek (Hontenisse), Daisy de Boer (FC Twente), Kay-Lee de Sanders (FC Abcoude), Demi ter Maat (FC Twente), Nurija van Schoonhoven (FC Twente), Mandy de Boer © (RKDES), Silvie van der Plas (OJC Rosmalen), Nadine Noordam (sv Honselersdijk), Pien de Beer (VOAB) en Nathalie van den Heuvel (VOAB).

Wissels: 46. Vera ten Westeneind (Jonge Kracht) voor Kay-Lee de Sanders (FC Abcoude), 46. Jasmijn Duppen (De Blokkers) voor Demi ter Maat (FC Twente), 50. Wilan Gies Broesterhuizen (Alkmania) voor Silvie van der Plas (OJC Rosmalen), 55. Jent Bakker (vv Limmen) voor Nadine Noordam (sv Honselersdijk), 64. Kim van Velzen (Hercules Zaandam) voor Pien de Beer (VOAB), 76. Viviane Verheijen (Oranje Wit) voor Mandy de Boer (RKDES).

Exclusieve Oranje-video's!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen