Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van den Heuvel schittert bij O-15

KNVB Media
KNVB Media
11 april 2013, 1:59

Foto:

Zeven minuten stond ze in het veld, toen ze het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar de winnende treffer bezorgde. In de eerste wedstrijd van een tweeluik tegen Engeland zorgde Nathalie van den Heuvel op het veld van FC Weesp met een fraaie lob voor de 1-0.

Met alle speelsters van Onder 15 voor het eerst in een Oranjeshirt, maakte Van den Heuvel wel het mooiste debuut.

,,Van Oranje droomt elk meisje natuurlijk. Dan was dit natuurlijk wel heel mooi”, aldus de nog wat beduusde Brabantse invalster, die niet eens zo nerveus werd van het feit dat ze een Oranjeshirt mocht dragen, maar vooral of ze wel bij de eerste elf zou zitten.

De avond startte namelijk met een heuse fanfareband die het veld opkwam om de Engelse en Nederlandse volksliederen te spelen. ,,En zo’n opkomst is natuurlijk wel heel mooi om mee te maken.”

Door het oog van de naald

Tot uitgespeelde aanvallen leidde de sfeervolle omstandigheden echter niet direct. Beide ploegen bestookten elkaar vooral met afstandsschoten, waarbij Engeland voor en vooral na rust het dichtst bij een treffer was. Jent de Bakker kon nog wel twee keer uithalen, maar haar ballen misten richting en kracht.

Het waren de Engelsen die voor de grootste druk zorgden en vooral na een uur kwam Onder 15 goed weg. Nadat centrale verdediger Kay-Lee de Sanders met een vliegend blok een eerste schot pareerde, kon keepster Rowanne Vroomans het tweede schot ternauwernood met een uitgestrekt been voor de doellijn pareren.

,,We hebben het in bepaalde fasen echt moeilijk gehad en kwamen twee, drie keer ook  goed weg”, aldus KNVB-coach Marleen Wissink. ,,De meiden hebben heel hard gewerkt, maar bij die kans mochten we onze handen dichtknijpen.”

Droomdebuut

Niet lang daarna was het Van den Heuvel die voor de verrassende 1-0 zorgde. Na onzorgvuldig uitverdedigen van de Engelsen, stuiterde de bal prompt dertien minuten voor tijd voor haar voeten. Ze twijfelde niet en schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied beheerst over de Engelse doelvrouw. ,,We scoorden op een heel gelukkig moment en nog mooi ook”, aldus Wissink.

,,Of ik wist waar ik ging schieten? Nou op zo’n moment denk ik nooit zo veel na. Ik denk pas weer als ik geschoten heb. En nu dacht ik: gelukkig, hij zit erin”, aldus de 14-jarige Van den Heuvel die met Brabants accent niet droomt van een basisplaats bij PSV, maar bij Ajax. ,,En natuurlijk uiteindelijk het grote Oranje.”

Vrijdag spelen de ploegen op dezelfde locatie opnieuw tegen elkaar. Dan is de aftrap om 13 uur.

Statistieken:

Onder 15 - Engeland 1-0 (0-0).

Scoreverloop: 67. Van den Heuvel 1-0.

Opstelling Nederland: Rowanne Vroomans, Lisan van  den Broek, Jasmijn Duppen, Kay-Lee de Sanders, Demi ter Maat, Nurija van Schoonhoven, Mandy de Boer, Silvie van der Plas (66. Viviane Verheijen), Nadine Noordam (60. Nathalie van den Heuvel), Pien de Beer (60. Kim van Velzen), Jent de Bakker (66. Wilan Gies Broesterhuizen).

Exclusieve Oranje-video's!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen