Onder 15 wint weer van België

2 juni 2012, 18:30

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar heeft zaterdag ook de tweede oefeninterland tegen Belgie winnend afgesloten. Na een week eerder de Belgischen thuis al te hebben verslagen, werd het in Rijen2-1.

Met de vijfde oefeninterland sloot Onder 15 het seizoen af. De ploeg verloor weliswaar van Duitsland, maar boekte dubbele zeges tegen zowel Engeland als België. ,,Met fasen waarin we goed voetbal speelden en de bal konden houden. Het zijn hele enthousiaste meiden die graag willen leren en daarvoor open staan. Hartstikke leuk. Ik hoop dat ze met deze interlands dingen in hun rugzakje kunnen stoppen die ze bij Onder 17 kunnen gebruiken”, aldus KNVB-caoch Marleen Wissink.

Snelle goal

De ploeg kwam in het tweede duel met België al snel op voorsprong. Michelle Hendriks ging al na vier minuten door tot de achterlijn en legde prima terug op Lisanne van Gurp, die meteen doeltreffend uithaalde. In een voor Oranje verder goede eerste helft, waarin het team duidelijk naar voren wilde voetballen, liet het de tegenstander geen kans. Hoewel het eigen positiespel goed verzorgd was, bleek de eindpass echter steeds te onnauwkeurig om zelf ook nog echte verdere kansen te creëren.

Doordat het de score niet kon uitbouwen, moest het krap tien minuten na de pauze de gelijkmaker toestaan. Bij een sliding in het strafschopgebied werd de bal gemist, met een strafschop en de gelijkmaker tot gevolg. Sisca Folkertsma zorgde een kwartier voor het einde eigenhandig voor de zege. De speelster van vv Sleat onderschepte een breedtepass op zo’n twintig meter van het doel en schoot vervolgens zelf vanaf de rand zestien binnen. Toch was Wissink minder tevreden over de tweede helft. ,,Het spel was een stuk minder verzorgd dan voor rust. We kwamen nauwelijks meer aan voetballen toe.”

'Alles gegeven'

Het ging vlak voor tijd dan ook nog bijna mis. Een Belgische aanvalster zorgde met een prachtige omhaal bijna voor de 2-2. Lysanne van de Wal stond echter precies op de juiste plaats om de bal van de doellijn te halen. ,,Anders was het echt een werelddoelpunt geweest. Maar Lysanne stond naast de paal en kon de bal gelukkig tegenhouden.”

Wissink had toch al niet te klagen over de inzet: ,,Het was echt een teamprestatie. Vooraf hebben we erop gehamerd dat ze het met elkaar moesten doen. Samen moesten werken. Dat hebben ze prima gedaan. Ze hebben tot de laatste minuut alles gegeven.”

Nederland - België 2-1 (1-0).

Scoreverloop: 4. Lisanne van Gurp 1-0, 48. België 1-1 (strafschop), 67. Sisca Folkertsma 2-1.

Opstelling Nederland: Kelly Steen (sv Zandvoort), Maxime Bennink (FC Twente), Marlies Slegter (ONS Sneek), Emilie Maas (Hapse Boys), Lysanne van der Wal (SC Joure), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Marion Kappert (sv Gramsbergen), Michelle Hendriks (RKSV Margriet, aanvoerder), Lisanne van Gurp (FC Twente), Sisca Folkertsma (vv Sleat) en Suzanne Admiraal (ADO 20).

Wissels: 44. Yentl Abbing (Fortuna Wormerveer) voor Hendriks, 55. Sabrine Ellouzi (FC Twente) voor Kappert en 55. Charissa Jongeneel (vv De Alblas) voor Maas.

Win op Hyves of Facebook prijzen met Samen achter Oranje!