Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 verslaat België

KNVB Media
KNVB Media
25 mei 2012, 22:38

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar heeft de eerste van twee oefeninterlands tegen België gewonnen. In Hoboken werd het vrijdag 1-2 voor de ploeg van Marleen Wissink. Op zaterdag 2 juni staat in Rijen de return op het programma.

Op het veld van RVC Hoboken scoorde Jill Roord al na zes minuten. De speelster van Quick ’20, die deze zomer als eerste meisje in Nederland in de landelijke jongenscompetitie (bij FC Twente C1) gaat spelen, schoot een vrije trap binnen. Vanaf zo’n achtien meter krulde ze de bal over de muur in het doel.

De Belgsiche leeftijdgenoten zetten dat echter vier minuten later op uiterst gelukkige wijze alweer recht. Amber Maximus gleed uit in het strafschopgebied en belandde daarbij met haar arm op de bal. De speelster stond direct op en schoot pardoes binnen. ,,Ondanks dat het een ongelukkige goal was, raakten de meiden daarvan niet van slag. We zaten in een goede fase en zijn gelijk weer in de aanval gegaan. Volle bak vooruit”, aldus Wissink, die zag dat dat na krap een half uur beloond werd met een volgende treffer.

Een voorzet van Lisanne van Gurp ging eerst aan de teen van een Oranjespeelster voorbij, toen Suzanne Admiraal daarachter klaar stond om de bal binnen te tikken. Toch kreeg de ploeg van Wissink daarna niet direct opgelegde kansen meer. Het elftal viel wel aan, maar steeds was de eindpass te onzorgvuldig of het vervolg slordig. Wissink: ,,Ze moeten nog leren rustiger te blijven spelen. Maar ze zijn pas veertien natuurlijk. Zo’n wedstrijd is daarom prima voor ze om zich te ontwikkelen en dat te oefenen.”

Return 2 juni

Eerder won Onder 15 al twee duels van Engeland en verloor het van Duitsland. ,,Met Duitsland is deze wedstrijd niet te vergelijken. Dat land is veel beter. Maar met Engeland wel en daar speelden we de eerste wedstrijd tachtig minuten lang prima. Nu deden we dat bij vlagen. Dat moet nog constanter.” Daarvoor heeft de ploeg op 2 juni de gelegenheid. Op het complex van VV Rijen in Rijen volgt om 15.30 uur de tweede ontmoeting.

Basisopstelling Nederland: Lisette Snel (v.v. Zuidland), Maxime Bennink (FC Twente), Marlies Slegter (ONS Sneek), Charissa Jongeneel (v.v. De Alblas), Lysanne van der Wal (SC Joure), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Suzanne Admiraal (ADO 20), Michelle Hendriks (RKSV Margriet), Lisanne van Gurp (FC Twente), Jill Roord (Quick '20, aanvoerder) en Jolien van der Geest (VVSB).

Win op Hyves of Facebook prijzen met Samen achter Oranje!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen