Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 klopt Engeland opnieuw

KNVB Media
KNVB Media
13 april 2012, 15:46

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor meisjes onder 15 jaar heeft ook de tweede oefeninterland tegen Engeland gewonnen. In Heerhugowaard werd het vrijdag 1-0 voor de ploeg van Marleen Wissink. Woensdag werd op het veld van Reiger Boys nog een 3-0 zege geboekt door het jongste nationale meisjeselftal.

In vergelijking met de eerste ontmoeting gaf Wissink ditmaal een aantal nieuwe speelsters de kans. ,,Het verschil was niet zo groot als woensdag, maar het was toch weer een uitstekende overwinning”, zag de KNVB-coach. ,,Er ging een aantal dingen goed, maar ook een aantal dingen niet zo goed. Aan dat laatste moeten we werken. Een mooie uitdaging voor de volgende wedstrijd.”

En die volgende mogelijkheid is al komende woensdag, als het elftal het opneemt tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland. ,,Het liefst heb ik de groep natuurlijk elke week bij elkaar”, lacht Wissink. ,,Maar ik snap ook dat dat natuurlijk niet kan. Daarom ben ik heel dankbaar dat we deze drie wedstrijden nu kort op elkaar spelen.”

Opportunisme

Woensdag troefde Onder 15 Engeland met flitsende aanvallen af. Alleen in de eerste minuut kregen de Engelse meisjes een dot van een kans. ,,Dat waren er nu duidelijk meer”, merkte Wissink die ook zag dat Engeland vooral na de achterstand opportunistisch de lange bal ging spelen.

,,Maar ik moet zeggen dat de speelsters er weer alles aan gedaan hebben om de voorsprong te behouden. Ze hebben er verschrikkelijk hard voor gewerkt. Daarvoor moet ik ze echt een compliment maken.”

Gewiekste treffer

De winnende treffer viel vijf minuten voor rust. Een bal van Michelle Hendriks kwam via de kluts bij Romy Takken terecht. De speelster van vv Hekelingen schoot de bal vervolgens listig op kniehoogte achter de Engelse goalie. Wissink: ,,Omdat ze tussen allemaal Engelse benen door moest schieten, was dat nog best lastig. Daarom schoot ze hem iets omhoog. Dat deed ze heel handig.”

Voor Onder 15 staat ook nog een tweeluik met België (25 mei en 2 juni) op het programma. Maar woensdag wacht eerst nog Duitsland. ,,Dat is hartstikke mooi voor die meiden, ook al omdat dit voor de meesten pas hun eerste of tweede interland is. Weer een goede gelegenheid voor ze om zich verder te ontwikkelen”, voorziet Wissink.

 

Statistieken:

Nederland - Engeland 1-0 (1-0).
Scoreverloop: 33. Romy Takken 1-0.

Opstelling Nederland: Lisette Snel (vv Zuidland), Maxime Bennink (FC Twente), Marlies Slegter (ONS Sneek), Charissa Jongeneel (vv De Alblas), Lysanne van der Wal (SC Joure), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Suzanne Admiraal (ADO 20), Michelle Hendriks (RKSV Margriet), Romy Takken (vv Hekelingen), Sisca Folkertsma (vv Sleat) en Jolien van der Geest (VVSB).

Wissels: 30. Lisanne van Gurp (FC Twente) voor Van der Geest; 41. Yentl Abbing (Fortuna Wormerveer) voor Hendriks; 41. Iris Achterhof (vv Zuidhorn) voor Takken; 52. Vera ten Westeneind (Jonge Kracht Huissen) voor Bennink; 70. Sabrine Ellouzi (FC Twente) voor Van den Goorbergh.


 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen