Nieuw gelijkspel O-15 tegen Engeland

17 maart 2010, 19:20

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar speelde woensdag opnieuw gelijk tegen Engeland. In Zwolle eindigden Engeland en Oranje ditmaal op 1-1, onder een heerlijk lentezonnetje.

Na het 3-3 gelijkspel van maandag zorgde het team opnieuw vlak voor tijd voor de gelijkmaker. Onder 15 reproduceerde op het veld van Be Quick'28 de geniepige gelijkmaker in de laatste minuut. Nadat Ilse van der Zanden drie dagen eerder in de slotseconde fraai 3-3 maakte, voorkwam nu invaller Jeslynn Kuijpers op de valreep een nederlaag.

'Meer moeite'

,,Maar in deze tweede wedstrijd hadden we het wel moeilijker dan in de eerste”, moest KNVB-coach Maria van Kortenhof erkennen. ,,Met name op spits Bethany Mead kregen we moeilijk vat. Ze liep makkelijk weg van onze verdediging en vooral bij diepe ballen hadden we het lastig.”

De Engelse treffer kwam dan ook voort uit zo'n situatie. Oranje schakelde na balverlies op het middenveld niet snel genoeg om, waarna Mead de diepte in werd gestuurd. De handige aanvaller kon zich losmaken van Van der Zanden en bracht haar ploeg op slag van rust terecht op voorsprong.

Late gelijkmaker

Van Kortenhof: ,,In zo'n wedstrijd worden de speelsters verplicht om sneller te handelen. Dit soort wedstrijden zijn daarom prima voor die meiden. De speelsters moeten nog leren om met veel weerstand te spelen. Gelukkig hebben ze de schade beperkt kunnen houden.”

De speelsters van Onder 15 stapten daardoor aan het eind zelfs nog met een lach op hun gezicht van het veld. Chelly Drost kwam in ver in blessuretijd via de rechterkant van het veld door, waarna haar schot op de binnenkant van de paal belandde. Kuijpers was er als de kippen bij om de gelijkmaker aan te tekenen.

Nederland - Engeland 1-1 (0-1).

Scoreverloop: 35+1. Mead 0-1, 70+5. Kuijpers 1-1.

Nederland: Nienke Olthof (VIOS-W), Lauren Delleman (Sporting Martinus), Ilse van der Zanden (ZSV), Danielle Kuikstra (Spijkenisse), Maud Sakbal (SC 't Zand), Chelly Drost (Legmeervogels), Kim Zethof (Legmeervogels), Evy Meinders (SKV), Vivianne Miedema (v.v. de Weide Hoogeveen), Marthe van Erk (Zundert), Kim Mourmans (Eijsden).

Wissels: 36. Sakbal vervangen door Dominique Janssen (Wittenhorst), 36. Zethof vervangen door Jeslynn Kuijpers (SC ''t Zand), 50. Kuikstra vervangen door Lesley te Winkel (Voetbalacademie FC Twente), 51. Van Erk vervangen door Vera Berends (Voetbalacademie FC Twente).