Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eenvoudige winst Onder 15

KNVB Media
KNVB Media
4 juni 2011, 20:48

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar heeft zaterdag een overtuigende zege op België geboekt. In Susteren werd het op de KNVB-Jeugdvoetbaldag van Zuid II 3-0 voor Oranje. Vivianne Miedema maakte alle drie de treffers.

In het laatste duel van Onder 15 in het seizoen 2010/’11 kwam het elftal uitstekend uit de startblokken en gaf het het initiatief nooit meer uit handen. Al na twee minuten schoot Miedema een voorzet vanaf de zijkant met een volley binnen en ook daarna bleef Onder 15 de duidelijk bovenliggende partij. In mei was de ploeg, die nu onder leiding stond van Mirelle van Rijbroek, met assistentie van Marleen Wissink, ook al met 4-0 te sterk voor de Zuiderburen en ook nu had de tegenstander dus geen verweer.

Duidelijk overwicht

,,We controleerden de wedstrijd, kregen veel kansen. Het enige was dat we die niet altijd goed afmaakten. De Belgen kwamen nauwelijks aan voetballen toe en beperkten zich tot lange ballen”, aldus Van Rijbroek, die de honneurs waarnam omdat Maria van Kortenhof in Italië verblijft voor het EK Onder 19. Ondanks het duidelijke veldoverwicht ging de thuisformatie slordig om met de kansen en liepen de speelsters elkaar in de aanval nogal eens in de weg. Door een individuele actie van Miedema, die een aantal Belgische verdedigers te kijk zette en diagonaal binnenschoot, kwam de ploeg dan toch terecht op 2-0.

Veel wisselingen

Vanwege de selectieactiviteit van Onder 16 die maandag in verband met het Nordic toernooi plaatsvindt, werd na de pauze volop gewisseld. Alle wisselspeelsters maakten minuten, waardoor het spel rommeliger werd. Miedema liet zich er echter niet door afleiden en maakte met een individuele actie haar derde treffer van de middag.

Rijbroek, die dit seizoen eerder als assistent van Onder 15 aan het werk was: ,,Omdat het de laatste activiteit van het seizoen was, hebben we ook het jaar geëvalueerd. Je kunt zien dat de speelsters heel erg gedreven zijn. Ze zijn heel fanatiek bezig met hun sport en zeer leergierig. De speelsters hebben dit seizoen flink vooruitgang geboekt.”

Volg ons ook op Twitter!



  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen