Meiden gelijk in Engeland

23 februari 2011, 17:01

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar heeft woensdag na een furieuze start tegen Engeland, toch nog een gelijkspel moeten toestaan. Nadat de ploeg maandag de Engelsen in de eerste van twee oefeninterlands met 2-1 versloeg, werd het in Leicester nu onder zware omstandigheden 2-2.

Onder 15 scoorde maandag in negentig minuten tweemaal tegen de Engelsen, maar had daar in het tweede duel - ondanks het slechte veld - maar iets meer dan tien minuten voor nodig. ,,Ja, de eerste helft speelden we echt heel goed”, aldus coach Maria van Kortenhof. ,,We scoorden niet alleen twee keer, maar kregen ook een flink aantal kansen. Voorzetten die net achter de verdediging vielen of net voorlangs gingen. Doordat Engeland ver vooruit speelde, lag daarachter vaak ruimte. Daar konden we van profiteren.”

Twee keer Miedema

Vivianne Miedema (foto) was al snel twee keer succesvol. Na acht minuten was zij na een doorkopbal vanuit het middenveld alleen voor de keeper ongenaakbaar en drie minuten later was het alweer raak. Carli Luntz werd aan de rechterkant weggestuurd, waarna ze strak voorzette op Miedema, die voor de derde keer in twee wedstrijden binnenprikte.

Engeland kwam weliswaar nog voor rust terug door een eigen doelpunt van Oranje, maar Onder 15 had nog altijd het beste van het spel. Pas na de pauze had Engeland minder moeite met de omstandigheden en kreeg het team een overwicht. Van Kortenhof: ,,De speelsters zakten soms diep weg in de modder en ballen bleven hangen. Dan zie je toch dat veel meiden intussen gewend zijn om op kunstgras te spelen. Ze hadden soms echt moeite zich staande te houden. Engeland hield dat beter vol.”

Tien minuten voor het einde moest Onder 15 de tweede treffer toestaan. Met een gelijkspel en een winstpartij kan Onder 15 echter met opgeheven hoofd terug naar Nederland. Van Kortenhof: ,,Dat is tegen zo’n topland natuurlijk een prima prestatie. Het is een goed groepje dat echt voor de winst gaat. Ik ben zeer tevreden.”