Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 terug in de race op EK

KNVB Media
KNVB Media
21 juli 2010, 20:12

Foto:

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar is helemaal terug in de race op het EK in Frankrijk. Het tweede pouleduel, met Engeland, werd met 1-0 gewonnen door een vroege goal van Steven Berghuis. Zaterdag moet Onder 19Oostenrijk verslaan. Een plek in de halve finale is danheel dichtbij.

Ten opzichte van het desastreus verlopen openingsduel met Frankrijk van afgelopen zondag (4-1 verlies), wijzigde KNVB-coach Wim van Zwam zijn basisformatie op drie posities. Tim Eekman, Erik Schouten en Rajiv Van la Parra werden verwezen naar de bank en in hun plaats startten Ricardo van Rhijn, Rodney Sneijder en Steven Berghuis.

Visitekaartje Berghuis

Al na zes minuten spelen in Bayeux betaalde de keuze voor Berghuis zich uit. Na een furieus begin kopte uitgerekend de linkspoot van FC Twente fraai binnen na een even zo fraaie voorzet van Jerson Cabral. Onder 19 presenteerde zich als een uiterst compact spelende ploeg en beet zich agressief vast in de tegenstander. Een wereld van verschil met de ontmoeting tegen Frankrijk. Luc Castaignos had de 2-0 op zijn schoen, maar keeper Declan Rudd tikte de bal uit de kruising.

Na zo’n twintig minuten luwde de Nederlandse storm en ging de wedstrijd meer gelijk op. Engeland kreeg een grote kans, nadat Jeroen Zoet een lange bal niet onder controle kreeg, maar Bruno Martins Indi voorkwam een doelpunt van Nathan Delfouneso. In het restant van de eerste helft gebeurde er weinig en consolideerde Onder 19 de minieme voorsprong.

Dubieuze beslissing

Na de pauze gebeurde er lange tijd niets, maar in de 64ste minuut veranderde dat. De Engelsen dachten te scoren via Delfouneso, maar op advies van de assistent-scheidsrechter, die hands constateerde, werd het doelpunt afgekeurd. Een op het oog dubieuze beslissing. Verder dan dat moment kwam Engeland niet, ondanks een licht overwicht. Het goed georganiseerde Onder 19 hield stand en leeft weer op dit EK.

Zaterdag kan bij winst op het nog puntloze Oostenrijk, dat met 5-0 verloor van topfavoriet Frankrijk, de laatste vier gehaald worden. Dan moet Frankrijk haar sportieve plicht vervullen tegen Engeland en niet verliezen. De Fransen staan fier bovenaan in de poule met zes punten, daarachter hebben Nederland en Engeland allebei drie punten. Mochten de drie landen gelijk eindigen met zes punten, dan is Onder 19 uitgeschakeld.

Statistieken:

Nederland – Engeland 1-0 (1-0).

Scoreverloop: 6. Berghuis 1-0.

Geel: Najah (Nederland), Parrett (Engeland).

Opstelling: Jeroen Zoet; Ricardo van Rhijn, Imad Najah, Bruno Martins Indi, Rodney Sneijder; Jordy Clasie, Leandro Bacuna, Ricky van Haaren, Steven Berghuis (75. Rajiv Van la Parra); Jerson Cabral (89. Florian Jozefzoon), Luc Castaignos (72. Lorenzo Ebicilio).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen