Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

UEFA schrapt EK-eindtoernooi Onder 19; Nederland geplaatst voor WK Onder 20

KNVB Media
KNVB Media
21 oktober 2020, 12:30

Het EK onder 19 in maart 2021 gaat niet door. - Foto: KNVB Media

De UEFA heeft het uitgestelde EK-eindtoernooi (seizoen 2019/20) in maart 2021 voor het Nederlands elftal onder 19 jaar (lichting 2001) geschrapt. Daarmee vervallen ook de wedstrijden in de Eliteronde tegen Finland, Zwitserland en Tsjechië die gepland stonden voor november van dit jaar.

De vijf beste landenteams van de EK-eindronde in Noord-Ierland zouden zich hebben gekwalificeerd voor het WK Onder 20 in mei 2021 in Indonesië. De UEFA heeft besloten dat de top vijf van de UEFA coëfficiëntenlijst 2019/’20 - waaronder Nederland - zal deelnemen aan dat toernooi.

De wedstrijden van Oranje onder 19 (lichting 2001) waren de enige wedstrijden van een nationaal jeugdteam die nog op de agenda stonden. Eerder haalde de KNVB al alle voor 2020 geplande oefeninterlands en trainingsstages voor nationale jeugdteams uit het programma. Dit besluit werd genomen naar aanleiding van de groeiende coronaproblematiek.

Geen interlandactiviteiten Nederlandse jeugdteams Geen interlandactiviteiten Nederlandse jeugdteams Alle voor 2020 geplande oefeninterlands en stages voor nationale jeugdteams zijn geschrapt.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen