Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eliteronde Onder 19 van oktober verplaatst naar november

KNVB Media
KNVB Media
18 september 2020, 15:15

Brian Brobbey in actie namens het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar. - Foto: KNVB Media

De UEFA heeft besloten om de eerder uitgestelde Eliteronde, de laatste EK-kwalificatieronde voor het EK in Noord-Ierland, van het seizoen 2019/’20 voor de nationale teams van Onder 19, opnieuw te verplaatsen. De Eliteronde voor Onder 19 moet nu tussen 9 en 18 november gespeeld gaan worden.

Aanvankelijk stonden er voor Oranje onder 19 van 7 tot en met 13 oktober wedstrijden tegen achtereenvolgens Finland, Zwitserland en Tsjechië gepland, maar deze worden nu opgeschoven naar nader te bepalen wedstrijddata in de interlandperiode van november. Door het wegvallen van de EK-kwalificatiewedstrijden in oktober gaat de KNVB nu aan de slag om een alternatief programma op te zetten voor de talenten van Oranje onder 19 (lichting 2001) tijdens de interlandperiode.

EK in Noord-Ierland

Door het opschuiven van de EK-kwalificatieronde wordt ook het uitgestelde EK in Noord-Ierland aangepast. De groepsfase maakt plaats voor directe knock-outwedstrijden. De zeven groepswinnaars van de Eliteronde plaatsen zich, net als organisator Noord-Ierland, direct voor de kwartfinales. De kwartfinales, halve finales en de finale worden allemaal tijdens de interlandperiode van maart gespeeld. Tijdens het EK plaatsen de beste vijf deelnemende landen zich voor het WK onder 20 in Indonesië. Dit toernooi wordt gehouden in mei 2021.


Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen