Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eliterondes EK-kwalificatie O17 en O19: nog één maand!

KNVB Media
KNVB Media
20 februari 2019, 13:00

Onder 19 neemt het onder meer op tegen Spanje. - Foto: KNVB Media

Over precies één maand beginnen Oranje onder 17 en Oranje onder 19 aan de Eliteronde van de EK-kwalificatie. De jeugdploegen willen zich in eigen land plaatsen voor het EK onder 17 in Ierland en het EK onder 19 in Armenië.

Oranje onder 17 krijgt Noord-Ierland, Israël en Tsjechië op bezoek in eigen land. In de Eliteronde strijden 32 teams om vijftien tickets voor het EK. Als Onder 17 als groepswinnaar of als een van de zeven beste nummers twee eindigt, zijn zij zeker van een plek op het EK. Op het EK onder 19 in Armenië strijden acht landen om de winst. Naast het gastland plaatsen de groepswinnaars van zeven poules zich voor het eindtoernooi. Oranje onder 19 moet zien af te rekenen met Wales, Slovenië en Spanje.

Thuistoernooi

Beide coaches zien voordelen nu de Eliterondes in eigen land worden gespeeld. “We hebben daardoor meer mogelijkheden om alles te checken en extra goed voor te bereiden”, zegt Onder 19-coach Maarten Stekelenburg. Van der Veen, coach van Onder 17, is het daarmee eens: “Het is alleen maar leuk om thuis te spelen. Er is bijna geen reistijd, het eten is goed, de hotels zijn goed. We hopen dat er veel mensen komen kijken.”

Het speelschema van de Eliterondes.

 

Kaartverkoop

Voor de twee wedstrijden bij FC 's-Gravenzande van Onder 17 (tegen Noord-Ierland en Tsjechië) kosten kaarten voor volwassenen 5 euro. Jeugd, en groepen vanaf tien personen, betalen drie euro per toegangsbewijs. De wedstrijd in Alphen aan den Rijn wordt gespeeld bij ARC. Alle wedstrijden van de Eliteronde zijn daar gratis toegankelijk.

HHC Hardenberg is gastheer van de eerste en derde wedstrijd van Onder 19 tijdens de Eliteronde, tegen Wales en Spanje. Ook daar zijn alle wedstrijden gratis toegankelijk. De tweede wedstrijd, tegen Slovenië, wordt gespeeld bij Achilles 1894 in Assen. Voor die wedstrijd kost een staanplaats 3 euro en een tribuneplaats 6 euro. De kaartverkoop voor die wedstrijd start op 4 maart in de kantine tijdens openingsuren of je kan toegangsbewijzen reserveren via voorverkoop@achilles1894.nl.

Duidelijke doelen

Oranje onder 17 werd bij de loting gekoppeld aan de leeftijdsgenoten van Noord-Ierland, Israël en Tsjechië. Van der Veen en zijn staf hebben de tegenstanders al aandachtig bestudeerd. “Tegen Israël hebben we in september nog gespeeld, dus daar hebben we een beeld bij. We wonnen die wedstrijd met 4-2, al was het niet onze beste wedstrijd. Natuurlijk bestuderen we ook de recente beelden. En omdat het toernooi in Nederland is, hebben we een extra kans om de teams in actie te zien wanneer ze tegen elkaar spelen.”

De spelers van Oranje onder 17 hebben zelf duidelijke doelen gesteld, zegt Van der Veen. “Ze willen het EK niet alleen halen, maar ook winnen. De groep heeft een ontzettende drive om de EK-winst van vorig jaar te evenaren. Het is mooi om te zien hoe hongerig ze zijn om ook dat succes te behalen. We hebben de afgelopen maanden vertrouwen getankt, met onder meer de winst op de Algarve Cup. Maar dat is geen garantie voor de toekomst.”

Mohammed Ihattaren werd afgelopen zomer Europees Kampioen met Onder 17 en speelt nu bij Onder 19.

Onder 19

“Als we ons topniveau halen kunnen we van deze drie tegenstanders winnen”, zegt Stekelenburg over Wales, Slovenië en Spanje. “We gaan er alles aan doen om zo sterk mogelijk voor de dag te komen en deze poule te winnen." Op 25 en 26 februari komt het team nog een keer bij elkaar in een voorbereidende stage voor de Eliteronde.

In november won Oranje onder 19 overtuigend het vierlandentoernooi in een groep met Portugal, Duitsland en Armenië. “Daar hebben we echt vertrouwen getankt, als we het hebben over onze eigen manier van spelen en de ontwikkeling van ons team. Het vertrouwen heeft daar een boost gekregen. We proberen alle losse eindjes de komende tijd aan elkaar te knopen, om het bij de start van de Eliteronde zo goed mogelijk voor elkaar te hebben.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen