Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ook Onder 19 krijgt ruim klop van Engeland: 1-4

Francis Grondhuis
KNVB Media
5 september 2018, 18:45

Zakaria Aboukhlal tegen Engeland: penalty gescoord en penalty gemist. - Foto: KNVB Media

Liefst drie KNVB-teams nemen het deze week op tegen hun Engelse leeftijdsgenoten. Op het 3-0 verlies van Onder 18, volgde woensdag later op de dag een 4-1 nederlaag voor Onder 19. Het is te hopen dat Jong Oranje dat patroon donderdag doorbreekt in de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd in Norwich.

Met een afgetekende 4-1 nederlaag stapte Onder 19 van het veld van St. George's Park, het nationaal trainingscentrum van The FA. Een maatje te klein, ook al waren de bedoelingen goed. Waarbij meteen de aantekening moet worden geplaatst dat coach Maarten Stekelenburg niet zijn sterkst mogelijke formatie de wei had ingestuurd.

Geen Boadu, Redan en Pierie

AZ-spits Myron Boadu.

Sterkhouders als AZ-revelatie Myron Boadu, Daishawn Redan, Kik Pierie, Sepp van den Berg en Ludovit Reis werden aanvankelijk buiten de ploeg gehouden. "Een aantal jongens is zondag nog in competitieverband in actie gekomen. Met hen konden we de afgelopen dagen in verband met het herstel niet voluit trainen. We hebben in de basisopstelling gekozen voor de jongens die wél alle trainingen volledig van de partij waren."

En zij troffen een Engelse ploeg op volle oorlogssterkte, onder wie BVB Dortmund-middenvelder Jadon Sancho. Liefst zestien spelers waren geselecteerd die vorig jaar in India nog wereldkampioen onder 17 jaar werden. "Een echte topploeg. En wij waren vandaag niet top. Moesten echt weer aan dit soort intensiteit wennen", concludeerde Stekelenburg die aan zijn derde seizoen als coach van Onder 19 is begonnen.

Wel op voorsprong

Desondanks kwam Nederland wel als eerste - tegen de verhouding in - op voorsprong toen Ole ter Haar attent een bal onderschepte en werd neergelegd in het strafschopgebied. Zakaria Aboukhlal benutte vervolgens vanaf elf meter dat buitenkansje: 1-0.

Ik had gehoopt dat ons niveau wat dichter bij dat van Engeland zou liggen.

Diep in de tweede helft mocht de PSV'er opnieuw aanleggen vanaf de strafschopstip, maar het leverde Oranje geen tweede treffer op. Wel een fikse nederlaag, aangezien de Engelsen in de tussentijd vier keer het net vonden. Met name de 2-1 was een domper. Die viel vlak voor rust. Na wat wissels in de tweede helft - Redan, Boadu en Ittaharen kwamen binnen de lijnen - veranderden de verhoudingen enigszins. Maar net op het moment dat Oranje op de aansluitingstreffer joeg, prikte Engeland de 4-1 binnen.

Stekelenburg: "Ik had gehoopt dat ons niveau wat dichter bij dat van Engeland zou liggen, maar we kwamen verdedigend te ver naar achteren te staan, waardoor we moeite kregen om druk op de bal te leggen." 

Zaterdag in Uden tegen Tsjechië

Onder 19 speelt in deze interlandperiode twee stevige oefenduels, ter voorbereiding op de eerste EK-kwalificatieronde in oktober. In dat kader krijgen ook alle 23 geselecteerde spelers speeltijd. Vandaag tegen Engeland, of anders zaterdag tegen Tsjechië (aftrap 16.00 uur bij UDI'19 in Uden).

Stekelenburg: "Niemand wil met 4-1 verliezen, maar dit soort interlands zijn zo enorm belangrijk. Heb je moeite om op dit niveau mee te komen, dan wordt dat meteen duidelijk. Fouten worden direct afgestraft door een topploeg als Engeland. We zullen zien hoe het zaterdag gaat lopen. Maar ik merk nu al in de groep dat ze op revanche uit zijn." 

Opstellingen Opstellingen Bekijk de opstellingen en statistieken van de oefeninterland Engeland - Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen