Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Stekelenburg: ‘Contact met clubs goed en nuttig’

KNVB Media
KNVB Media
17 februari 2018, 15:00

Maarten Stekelenburg bereidt zich met Onder 19 voor op de Eliteronde. - Foto: KNVB Media

Maarten Stekelenburg liep vrijdag een dagje mee met Jurgen Streppel van Heerenveen. De KNVB-coach van Onder 19 had intensief contact met de trainer van de Friezen en kon zo zelf aanschouwen hoe de club werkt met jeugdinternational Kik Pierie.

"Ik heb regelmatig contact met Jurgen over Kik. Hij heeft me daarom uitgenodigd om een dagje te komen kijken zodat ik kan zien hoe zij met hem werken", legt Stekelenburg zijn bezoek aan Heerenveen uit.

In de ogen kijken

Stekelenburg is niet de enige KNVB-coach die regelmatig zo’n bezoek plant. "Contact met de clubs is goed en nuttig. Er zijn meer jeugdcoaches die het doen. Het is goed om de trainers waar je regelmatig contact mee hebt in de ogen te kijken. Vaak bespreek je ook de komende wedstrijden van de club. Het is leerzaam om samen tactisch te sparren."

Maarten Stekelenburg liep vrijdag een dagje mee bij sc Heerenveen. 

Onder 19 maakt zich op voor de Eliteronde, komende maand in Duitsland. "Daarvoor organiseren we een tweedaagse en proberen we te trainen met zoveel mogelijk jongens van de groep die we voor ogen hebben. Ook daarom is het belangrijk om de contacten met de clubs te onderhouden."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen