Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 in Eliteronde tegen Duitsland, Noorwegen en Schotland

KNVB Media
KNVB Media
6 december 2017, 12:00

Onder 19 is voor de Eliteronde ingedeeld in een sterke poule met onder andere Duitsland. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar neemt het komend voorjaar in de Eliteronde op tegen Duitsland, Noorwegen en Schotland. De loting voor het beslissende EK-kwalificatietoernooi vond woensdag plaats op het hoofdkantoor van UEFA in Nyon.

Dani de Wit, aanvoerder van Onder 19 tijdens het afgelopen EK, was uitgenodigd om de loting te verrichten en hij koppelde zijn ploeg in groep 1 direct aan het sterke Duitsland. Toch kan het team van KNVB-coach Maarten Stekelenburg met vertrouwen vooruitkijken naar het duel met de rivaal. Tijdens het EK 2017 werd Duitsland nog met 4-1 verslagen. Onder 19 bereikte op dat EK de halve finale, waarin Portugal uiteindelijk te sterk was.

Fair Play-prijs

Nederland werd wel verkozen tot de sportiefste ploeg van het afgelopen EK. Dani de Wit had daarom zijn beste pak aangetrokken om uit handen van UEFA-voorzitter Ceferin de Fair Play-prijs te ontvangen. 

De wedstrijden in de Eliteronde zullen in Duitsland worden afgewerkt. De speeldata zijn 21, 24 en 27 maart.

Dani de Wit ontving uit handen van UEFA-voorzitter Ceferin de Fair Play-prijs voor het afgelopen EK. — Foto: UEFA

 Loting eerste EK-kwalificatieronde 2018/'19

Tegelijkertijd met de loting voor de eliteronde werd ook geloot voor de eerste kwalificatieronde voor het EK 2019. Nederland werd ingedeeld in groep 10, samen met Ierland, Bosnië-Herzegovina en Faeröer Eilanden. Ierland zal als gastland fungeren bij deze wedstrijden op 10, 13 en 16 oktober 2018.

De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld in de herfst van 2018. Datum en locatie zijn nog niet bekend. De nummers een en twee plaatsen zich voor de Eliteronde waarin wordt gestreden om een plek voor het eindtoernooi in Armenië.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen