Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 – Italië: Primeur op de KNVB Campus

KNVB Media
KNVB Media
3 november 2017, 15:45

Donyell Malen is opgenomen in de selectie van Onder 19. - Foto: KNVB Media

Oranje onder 19 speelt op donderdag 9 november om 16.00 uur tegen hun leeftijdsgenoten uit Italië. Het team van KNVB-coach Maarten Stekelenburg speelt deze interland op de KNVB Campus in Zeist en dit is een primeur voor het team.

Het duel tegen Italië is onderdeel van een oefentweeluik in aanloop naar de tweede en laatste, EK-kwalificatieronde die plaatsvindt in maart 2018. Het tweede duel is op maandag 13 november om 14.00 uur in en tegen Servië.

Voor de aankomende twee oefeninterlands heeft KNVB-coach Maarten Stekelenburg twintig spelers opgenomen in de definitieve selectie.

De selectie

NaamClub
Boy KemperAjax
Che NunnelyAjax
Jasper ter HeideAjax
Navajo BakboordAjax
Owen WijndalAZ
Tom van de LooiFC Groningen
Nick VenemaFC Utrecht
Joel ZwartsFeyenoord
Perr SchuursFortuna Sittard
Niek HoogveldN.E.C.
Ferdi KadiogluN.E.C.
Donyell MalenPSV
Joel PiroePSV
Jordan TezePSV
Justin LonwijkPSV
Mike van de MeulenhofPSV
Lars KramerFC Groningen
Trevor Doornbuschsc Heerenveen

Stand-by

NaamClub
Nick PlomperAjax
Rens van der WachtAZ
Nathangelo MarkeloEverton
Gabriël CulhaciFC Utrecht
Tyrell MalaciaFeyenoord
Dylan VenteFeyenoord
Cody GakpoPSV
Mitchell van BergenVitesse

EK 2018 in Finland

Finland organiseert van 16 tot 29 juli het EK 2018 voor spelers onder de 19 jaar. Aan het eindtoernooi doen acht landen mee, waarbij Finland als gastland automatisch gekwalificeerd is. In de tweede kwalificatieronde, die in maart 2018 plaatsvindt, komen 28 landen uit die verdeeld worden over zeven groepen. Hiervan gaan alleen de groepswinnaars naar het EK in Finland.

Spanje en Portugal hebben zich al voor de tweede ronde geplaatst. De overige landen kwalificeren zich hiervoor door eerste of tweede in hun groep te worden tijdens de eerste kwalificatieronde, Nederland heeft zich, als groepswinnaar, gekwalificeerd voor de tweede EK-kwalificatieronde. De loting hiervoor is op 6 december.

KNVB Campus

Sinds de opening van de KNVB Campus, in september 2016, bereiden nationale jeugdteams, van Jong Oranje tot Onder 15, en de Oranjeleeuwinnen zich hier voor op hun interlands. En ook voor betaald en amateurvoetbalclubs is het mogelijk om gebruik te maken van de faciliteiten van de KNVB Campus om te trainen of een trainingskamp te beleggen.

De wedstrijd van Oranje onder 19 tegen Italië is het eerste officiële oefenduel van dit team op de KNVB Campus en is vrij toegankelijk voor toeschouwers.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen