Onder 19 start EK-campagne in eigen land

KNVB Media
KNVB Media
1 september 2017, 10:45

Ferdi Kadioglu is een van de smaakmakers van Onder 19. - Foto: KNVB Media

Oktober wordt weer een Oranjemaand. Naast de beslissende wedstrijden van het Nederlands elftal in de strijd om een ticket voor het WK in Rusland starten zowel de mannen als de vrouwen onder 19 hun EK-campagne in eigen land.

De mannen gaan op zoek naar revanche. Het team van Maarten Stekelenburg verraste dit jaar met een sterk optreden op het EK in Georgië.  In de halve finale was Portugal met 1-0 te sterk voor Onder 19 maar die uitslag had net zo goed andersom kunnen zijn. 

Weg naar Finland

— KNVB-coach Maarten Stekelenburg.

De weg naar Finland waar het EK 2018 wordt gehouden, begint in eigen land. Onder 19 neemt het in poule 4 op tegen Hongarije, Slovenië en Malta. De wedstrijden worden van 4 tot en met 10 oktober gespeeld op de sportparken van FC Lisse en FC 's Gravenzande. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de eliteronde in het voorjaar. Hierin wordt gestreden om zeven tickets voor het EK in juli. Programma 

DatumTijdWedstrijdTerrein
Wo. 4 okt16:00Nederland - MaltaFC 's Gravenzande
Wo. 4 okt19:00Hongarije - SloveniëFC Lisse
    
Za. 7 okt13:00Slovenië - MaltaFC 's Gravenzande
Za. 7 okt16:00Nederland - HongarijeFC Lisse
    
Di. 10 okt18:00Malta - HongarijeFC Lisse
Di. 10 okt!8:00Slovenië - NederlandFC 's Gravenzande

Kaartverkoop

Kaarten voor deze wedstrijden zijn verkrijgbaar bij de organiserende amateurclubs. Hou hiervoor de website van fclisse.nl en fcsgravenzande.nl in de gaten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven