Halve finale Onder 19 woensdag om 15.00 uur in Tbilisi

KNVB Media
KNVB Media
10 juli 2017, 10:00

Oranje onder 19 treft woensdag in Tbilisi Portugal in de halve finale van het EK. - Foto: KNVB Media

De aanvangstijden en locaties van de halve finales van het Europees kampioenschap voor spelers onder 19 jaar zijn maandagochtend door UEFA vastgesteld. Nederland strijdt woensdag met Portugal om 15.00 uur (Nederlandse tijd) voor een plaats in de EK-finale. Het duel wordt gespeeld in het David Petriashvili Stadion in Tbilisi.

Oranje heeft goede herinneringen aan dat stadion, aangezien het daar een week geleden de openingswedstrijd van het EK speelde. De ploeg van Maarten Stekelenburg legde daar de basis voor de plaats bij de laatste vier door met liefst 4-1 van Duitsland te winnen. Zondag verzekerde Onder 19 zich na het 1-1 gelijkspel tegen Bulgarije van de tweede plaats in de groep én dus de halve eindstrijd. De Portugezen werden groepswinnaar in poule A.

De andere halve finale gaat tussen Engeland en Tsjechië en begint om 18.00 uur. Ook die ontmoeting vindt plaats in de Georgische hoofdstad Tbilisi en wel in het Mikheil Meshki Stadion. Daar wordt zaterdag ook de finale (18.00 uur) gehouden. Het EK onder 19 krijgt in ieder geval een primeur, want geen van de vier halve finalisten won ooit het EK in deze leeftijdscategorie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven