Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Drukke Oranjemaand voor de deur

KNVB Media
KNVB Media
28 februari 2017, 13:45

Justin Kluivert is een van de spelers die over een kleine maand zijn opwachting kan maken op het terrein van Achilles 1894. - Foto: KNVB Media

Voetballiefhebbers kunnen hun lol op de komende weken. In de maanden maart en april barst het namelijk van het interlandvoetbal. Naast het grote Oranje en de Oranjevrouwen spelen onder meer Oranje onder 17 en Onder 19 in eigen land een Eliteronde.

De Oranjevrouwen trappen de Oranjemaand af tijdens de Algarve Cup. De speelsters van bondscoach Sarina Wiegman ontmoeten in Portugal achtereenvolgens China, Australië en Zweden. De speelsters van Oranje onder 19 spelen in Spanje. Zij nemen het in La Manga op tegen Duitsland, Engeland en Zweden.

Onder 16 speelt in maart een vierlandentoernooi in eigen land. De talenten spelen op het veld van v.v. Noordwijk tegen achtereenvolgens Roemenië, Noorwegen en België. Het vierlandentoernooi wordt gespeeld van 8 tot en met 12 maart. De wedstrijden tegen Roemenië en Noorwegen, op 8 en 10 maart, beginnen om 19:00 uur, de wedstrijd tegen België (12 maart) start om 15:00 uur.

Eliteronde Onder 17 

Vervolgens is het de beurt aan Oranje onder 17. De ploeg van KNVB-coach Kees van Wonderen moet in eigen land tijdens de Eliteronde zien af te rekenen met België, Wit-Rusland en Italië. De wedstrijden worden gespeeld op 14 maart (16:00 uur), 16 maart (18:00 uur) en 19 maart (15:00 uur). De duels tegen België en Wit-Rusland worden gespeeld bij UDI'19, het afsluitende duel tegen Italië wordt gespeeld op de velden van De Treffers in Groesbeek.

Na Onder 17 komt het Nederlands zaalvoetbalteam in actie. De mannen van bondscoach Max Tjaden werken in het topsportcentrum in Almere twee interlands tegen België af op 20 en 21 maart. Ook Oranje onder 18 komt in actie. Op 23 en 27 maart ontmoet het in twee vriendschappelijke duels Oostenrijk en Tsjechië. Het duel tegen Tsjechië wordt in Nederland afgewerkt op het terrein van FC Lisse. De wedstrijd begint om 19:00 uur.

Eliterondes O19 en Onder 17

Vanaf 23 maart staat het volgende belangrijke toernooi in Nederland op de agenda. Oranje onder 19 knokt in Assen en Harkema op de velden van Achilles 1894 en Harkemase Boys tegen Finland, Oekraïne en Griekenland om een plaatsje op het EK dat in de zomer in Georgië wordt gehouden. Op 23 maart ontmoet Onder 19 Finland om 16:00 uur in Assen, twee dagen later speelt het om 17:00 uur tegen Oekraïne in Harkema, terwijl het laatste duel tegen Griekenland weer in Assen wordt gespeeld. Dat duel is op 28 maart om 17:00 uur.

Een dag eerder, op 27 maart, trappen de speelsters onder 17 om 19:30 uur in sportpark De Watertoren in Zaltbommel hun Elitronde af tegen Slovenië. Twee dagen later wordt op diezelfde plek en dezelfde tijd gespeeld tegen Duitsland. Het laatste duel tegen Oostenrijk wordt op 1 april gespeeld om 15:00 uur op Sportpark De Hanen Weide in Veen.

Oranje ontmoet Italië

Ook het grote Oranje komt in actie in maart. Eerst is het belangrijke WK-kwalificatieduel in en tegen Bulgarije, waarna de mannen van bondscoach Danny Blind het in de Amsterdam ArenA opnemen tegen Italië. Het vriendschappelijke duel, dat op 28 maart gespeeld wordt, begint om 20:45 uur.

Tickets Tickets Bestel hier je tickets voor de verschillende interlands.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen