Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Laatste kans O19 op WK-ticket

KNVB Media
KNVB Media
21 juli 2016, 10:15

Onder 19 strijdt voor een plek op het Wereldkampioenschap. - Foto: KNVB Media

De laatste keer dat het Nederland van de partij was op het WK onder 20 was in het jaar 2005. De stadions zaten propvol, het weer was zomers en Lionel Messi, die tijdens het toernooi zijn achttiende verjaardag vierde, werd met Argentinië wereldkampioen. Inderdaad, het was het jeugd-WK in Nederland.

Donderdag krijgen de grootste talenten van Nederland een laatste kans om zich elf jaar na dato weer eens te kwalificeren voor de mondiale eindronde die volgend jaar in Zuid-Korea plaatsvindt. Slechts één kans, want de ploeg van Aron Winter speelt een WK play-off tegen Duitsland. Om 19.00 uur wordt er afgetrapt in Sandhausen, een extra wedstrijd in de schaduw van de halve finales van het EK onder 19, maar voor zowel de thuisspelende Duitsers als voor Nederland van groot belang.

Knop omzetten

Beide ploegen beleefden de afgelopen week een teleurstellend EK. Nederland begon zeer sterk met een 3-1 zege op Kroatië, maar ging daarna onderuit tegen Engeland (1-2) en Frankrijk (1-5). Met name het laatste groepsduel maandag met de Fransen draaide uit op een deceptie. Het was een drama," sprak middenvelder Jari Schuurman na de wedstrijd. "Maar het is aan ons en de trainer om de knop zo snel mogelijk om te zetten voor het play-off-duel met Duitsland."

Toch zal de teleurstelling in het Duitse kamp net zo hevig zijn geweest. In eigen land konden de Duitsers hun favorietenrol niet waarmaken. De 3-0 zege op Oostenrijk waarmee zij de poulefase afsloten was broodnodig na de eerdere nederlagen tegen Italië (0-1) en Portugal (3-4). Zodoende pakten de Duitsers - net als Oranje onder 19 - alsnog de derde plaats, waarmee ze de WK play-off veiligstelden.

Veel publiek

De publieke belangstelling voor de wedstrijd is groot. De Duitse voetbalbond meldde donderdagochtend dat er nog slechts 3.000 tickets verkrijgbaar zijn. Het Hardtwaldstadion in Sandhausen kan maximaal 15.300 toeschouwers herbergen.

De WK play-off tussen Duitsland en Nederland is live te zien op Eurosport 1.  De uitzending begint om 18.45 uur, de aftrap is een kwartier later. Het WK onder 20 in Zuid-Korea wordt gehouden van 20 mei tot en met 11 juni 2017. De speelsteden zijn Cheonan, Daejeon, Incheon, Jeju, Jeonju en Suwon. Servië is de huidige titelhouder.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen